Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

20091222 Εντείνουν τις συνομιλίες Χριστόφιας - Ταλάτ

Εντείνουν τις συνομιλίες Χριστόφιας - Ταλάτ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 07:00
230 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1757841


Χριστόφιας και Ταλάτ θα συναντηθούν στις 11, 12, 13, 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2010.
Την «ισχυρή ελπίδα ότι το 2010 θα είναι έτος λύσης του Κυπριακού», εξέφρασαν χθες, σε κοινό ανακοινωθέν -μετά την τελευταία, για τη φετινή χρονιά, συνάντησή τους-ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν, την άνοιξη, στο ψευδοκράτος, οι δυο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την απόφασή τους για εντατικοποίηση των συνομιλιών.

Για το σκοπό αυτό θα συναντηθούν στις 11, 12, 13, 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2010, στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του γ.γ. των Η.Ε., Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Στην κοινή ανακοίνωση που διάβασε ο συντονιστής Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ, Γιάσερ Σάμπρα, αναφέρεται ότι σε αυτές τις συναντήσεις «οι δύο ηγέτες στοχεύουν σε περισσότερες συγκλίσεις στο θέμα της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών, της οικονομίας και των θεμάτων Ε.Ε. Θα συνεχίσουν, επίσης, τη συζήτησή τους για το περιουσιακό».

Απ' την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε πως στόχος των εντατικών ολοήμερων συναντήσεων είναι να υπάρξουν συγκλίσεις στα θέματα της οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συνεχιστεί και η συζήτηση για το περιουσιακό.

Το εδαφικό θα συζητηθεί τελευταίο, είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι στόχος των συνομιλιών η εξεύρεση λύσης πριν από τις εκλογές στα κατεχόμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου