Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»
«ΕΙΡΗΣΘΩ»
ΤΕΤΑΡΤΗ  10.3.10

Ηγήτορες των λευκών σημαιών

Α Ξ Ι Ο Λ Υ Π Η Τ Ο Ι  ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δειλοί και πανικόβλητοι. Αξιοθρήνητοι ηγήτορες. Στις μάχες, ικανοί μόνο για να σηκώνουν λευκές σημαίες συνθηκολόγησης. Και να παραδίδουν στον εχθρό εκείνους που πεισμώνουν να μάχονται. Σαν εκείνους κάτω από τ' αθέατα γεφύρια της σκλαβωμένης γης το '74. Που αντί να έχουν έτοιμες τις κάννες με φυσίγγιο στη θαλάμη, για την αντίσταση στον εισβολέα και τη διαφυγή, πέταξαν τα τυφέκια. Κι έβγαζαν τη στρατιωτική στολή, να την κρύψουν. Για να παραδοθούν - σχεδίαζαν - ημίγυμνοι ικέτες στους Αττίλες. Και κακολογούσαν, ολοφυρόμενοι, θεότρελους τους συμπολεμιστές τους. Όσους επέμεναν, με τη χειροβομβίδα και το δάκτυλο στη σκανδάλη, να ενεδρεύουν την εχθρική περίπολο. Προκειμένου να την ξεπαστρέψουν, για ν' ανοίξουν δίοδο διαφυγής. Επονείδιστα, φόβω αποδιογκώσαντα την ουροδόχο κύστη, έρμαια δειλίας. Άκρως επικίνδυνα για τους πλαϊνούς μαχητές.
Τ Ε Τ Ο Ι Ο Ι  ΚΑΙ χειρότεροι, σήμερα, οι ηγήτορες των λευκών σημαιών. Την ώρα που ο εχθρός κερδίζει μια μάχη και προελαύνει, ωρύονται, βγάζοντας αφρούς, εναντίον εκείνων που μάχονται. Αντί να γεμίσουν τα τυφέκια για την επόμενη μάχη, γεμίζουν τα βρακιά. Αντί ν' ατσαλώσουν το πείσμα και να οπλιστούν με πανουργία παγίδευσης του εχθρού, ξεφωνίζουν όσους επιμένουν ν' αντιστέκονται.
Γ Ρ Α Μ Μ Η  τους, μία και μοναδική: Μην ενοχλείτε τον Αττίλα. Μην παρενοχλείτε τη συνθηκολόγηση. Μην χαλάτε τις λευκές σημαίες. Μη βάζετε εμπόδια στον διακανονισμό των όρων της παράδοσης. Κι όσοι τυχόν το διαπράξατε, εσείς φταίτε για τη μάχη που κέρδισε ο εχθρός. Και να απολογηθείτε αμέσως. Για τις λανθασμένες συμβουλές που δώσατε στους συμμαχητές σας και όχι να απαιτείτε σήμερα και τα ρέστα.
Θ Λ Ι Β Ε Ρ Ο Ι  ηγήτορες. Ηττημένα Μυαλά. Ανεπαρκείς αχθοφόροι αξιωμάτων. Της λάθος εναπόθεσης των ελπίδων του λαού. Υπήκοοι όχι των εντολών του. Αλλά υπάκουοι των «Ευαίσθητων Ισορροπιών» της υπέρτερης ισχύος του κατακτητή. Γι' αυτό και λυσσώδεις εναντίον όποιου τολμήσει, με δικαστικές αποφάσεις, να διανοηθεί ότι θα διασαλεύσει τις «Ευαίσθητες Ισορροπίες». Κι ότι θα αλλάξει τους όρους της συνθηκολόγησης. Κι ότι, αντί της λευκής σημαίας, θα σηκώσει φλάμπουρο αγώνα για το δίκαιο. Και λάβαρο αντίστασης γι' ακέραια τα δικαιώματα. Και παντιέρες πάλης για ακέραια και αρτιμελή τη λευτεριά. Για ακέραια και αρτιμελή τη δημοκρατία. Για ακέραια και αρτιμελή την πατρίδα. Ιδού γαρ αίτιο συλλογικής κατάντιας.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου