Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΗΒ και ακροδεξιοί

Απαγορεύθηκε η είσοδος στην Βρετανία σε Ολλανδό πολιτικό, επειδή είναι ... ακροδεξιός

Στην Ολλανδία αποπέμπεται ο ακροδεξιός πολιτικός, μετά από κράτησή του στο Χίθροου

Στην Ολλανδία θα επιστρέψει ο ακροδεξιός βουλευτής Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όταν αγνόησε εντολή απαγόρευσης εισόδου του στη Βρετανία. Ο Βίλντερς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για υποκίνηση μίσους εξαιτίας ταινίας που εξισώνει το Ισλάμ με τη βία και το φασισμό.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης ανέκριναν τον Γκ.Βίλντερς στο αεροδρόμιο του Χίθροου και αποφάσισαν να τον αποπέμψουν πίσω στη χώρα του.

Στο αεροδρόμιο μετέβη και ο Ολλανδός πρέσβης στη Βρετανία για να εκφράσει την αντίρρηση της ολλανδικής κυβέρνησης στην απαγόρευση εισόδου του βουλευτή στη χώρα.

Η Βρετανία είχε εκφράσει φόβους ότι η παρουσία του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, μιας και η αμφιλεγόμενη ταινία Fitna του βουλευτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο.

Ο αρχηγός του ολλανδικού κόμματος της Ελευθερίας είχε κληθεί να παρουσιάσει στη Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία την ταινία του. Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο του Γκερ Βίλντερς στη χώρα επικαλούμενο λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε «δειλή» την ενέργεια της βρετανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι πρέπει να επιτρέπεται η ελευθερία της έκφρασης και είχε ήδη πει ότι θα μεταβεί στην Βρετανία παρά την απαγόρευση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=985708

1 σχόλιο:

  1. Επαναλαμβάνεται ή πολιτική τού Τσάμπερλαιν πρίν τόν πόλεμο. Πρόκειται γιά τήν πολιτική τού κατευνασμού μέ τήν οποία κερδίζεται χρόνος ηρεμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή