Τρίτη 19 Μαΐου 2009

"Όλες οι προκηρύξεις πρέπει να υπάγονται στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ"

Ακούτε κ.Μειμαράκη;...

"Όλες οι προκηρύξεις πρέπει να υπάγονται στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ" δήλωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Βέης, κοιτώντας προς το... υπουργείο Αμυνας. 16:20

«Όλες οι προκηρύξεις πρέπει να υπάγονται στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ ως προς τη νομιμότητά τους, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής προσωπικού του δημόσιου τομέα μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων», ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Βέης, κοιτώντας προς το... υπουργείο Αμυνας. 




Σημείωσε μάλιστα οτι ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα για το ΑΣΕΠ είναι οι απευθείας διαγωνισμοί που διενεργούν οι διάφοροι φορείς και η πολυνομία.


Ακούτε κ.Μειμαράκη;...
Ο κ. Βέης, ο οποίος συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους, με αφορμή την Ετήσια Έκθεση για το 2008, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προκήρυξης θέσεων από φορείς που ελέγχει το ΑΣΕΠ, καθώς, όπως επεσήμανε «αυτό σημαίνει καθυστέρηση, λόγω των πολλών ενστάσεων».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Βέης, «η δημοσίευση νόμων που αφορούν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ, χωρίς προηγούμενη έγκαιρη ενημέρωσή του, προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στη λειτουργία του». 

Τέλος, ο πρόεδρος της Αρχής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συνέχιση από φορείς του δημοσίου τομέα της σύναψης συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν, όπως τόνισε, εξαρτημένη εργασία και μάλιστα χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Κατά τ' άλλα, ο κ. Βέης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το έργο της Αρχής, αλλά και για τη διεξαγωγή για πρώτη φορά της ειδικής γραπτής δοκιμασίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 100.000 άτομα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=3712745

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου