Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Δούρειος Ίππος του συστήματος οι Οικολόγοι Πράσινοι

19.05.09
oikologoi_tremopoulos.jpgΞαφνικά, εμφανίστηκαν στην πολιτική νέοι παίκτες. Αρκετοί από αυτούς είναι γνωστοί από τα παλιά, όπως ο Στέφανος Μάνος και φυσικά, δεν προσέλκυσαν κανένα μα κανένα ενδιαφέρον από τον πολύ κόσμο. Όμως, μια άλλη κακή περίπτωση, χρήζει της προσοχής μας: ο νέος βραχίονας του συστήματος, οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αυτοί που «φυτεύτηκαν» στην κυριολεξία από δημοσκόπους και λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» για να τρομάξουν τα δυνατά παιδιά του συστήματος (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) και να τα οδηγήσουν σε πιο «συναινετικές» διαδικασίες με τον διαπλεκόμενο Τύπο και τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο. Όμως, η όλη πλεκτάνη έχει τρωτά: τα παιδιά αυτά της Νέας Τάξης, έχουν στο ενεργητικό τους πλείστες ενέργειες ανθελληνικού χαρακτήρα, που αν μαθευτούν, απλά θα τους καταστήσουν αργά ή γρήγορα, άλλη μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου πραγματικά ανήκουν.

Οι πιο κατάλληλοι… για το σύστημα!

Φυσικά, οι (δήθεν) Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν το προσφορότερο εργαλείο, καθώς διαθέτουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά: είναι αριστεριστές και εθνομηδενιστές (εδώ κρύβεται η ουσία…), πρεσβεύουν την απόλυτη ελευθεριότητα, ζητώντας μάλιστα την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών (θέλουν τους νεολαίους μαστουρωμένους, για να είναι πιο «διαχειρίσιμοι» από τη Νέα Τάξη) και γενικώς πρεσβεύουν όλα αυτά που ένας Έλληνας και δη πατριώτης, δεν θα ήθελε να συμβούν στην πατρίδα του. Αλλά ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.
Η πρόταση του επικεφαλής των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης», δηλαδή να μετονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, προκάλεσε προ διετίας σφοδρότατες αντιδράσεις. Η αντεθνική αυτή πρόταση κατατέθηκε ως φτηνός και χυδαίος αντιπερισπασμός στην πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, να σταλεί ψήφισμα στην υπουργό Εθνικής Παιδείας για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Υπόθεση που τότε ταλάνιζε την επικαιρότητα.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τότε είχε τοποθετηθεί με σαφήνεια, έναντι της χυδαίας και αντεθνικής δήλωσης του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που πρόσβαλλε όλο τον ποντιακό & μικρασιατικό κόσμο: «Εάν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις δεν είναι προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας και επιπόλαιης επίδειξης δήθεν προοδευτικού πνεύματος, τότε αποτελούν ενσυνείδητη εκδήλωση ασέβειας στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου». Τέτοιες ευαισθησίες όμως, οι αριστεριστές δεν έχουν…

Προϊστορία μισελληνισμού

Όμως, ο Τρεμόπουλος και οι Οικολόγοι του, έχουν προϊστορία όσον αφορά στην αντεθνική δράση. Χρόνια πριν, τον Δεκέμβριο του 1990, σε άρθρο του σε ένα έντυπο με τον τίτλο «Οικοτοπία», ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στράφηκε κατά της εγκατάστασης Ποντίων προσφύγων εκ της πρώην ΕΣΣΔ στο νομό Ροδόπης και έκανε λόγο για «ιδιόκτητους χώρους τούρκικων χωριών». Παράλληλα, υπαινίχθηκε δημογραφικές σκοπιμότητες εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και αναφέρθηκε σε «βουλγαροποίηση» της Δυτικής Θράκης: «Η “βουλγαροποίηση” της Δυτικής Θράκης θα είναι μήπως η συνέχεια μιας λογικής που γίνεται ολοένα και πιο σοβινιστική και ρατσιστική; Ποιο τέλος θα έχει μια πολιτική που ευνοεί την καταπίεση και τη γκετοποίηση της τουρκο-μουσουλμανικής μειονότητας, ώστε “μια μέρα να μας αδειάσουν τη γωνιά”… Ποιος εχέφρων μπορεί να διανοηθεί, στην ευθεία για το 2000, να οργανώνονται στην Κομητηνή συγκεντρώσεις στην επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453; Ήδη, μετά το πογκρόμ ενάντια στη μειονότητα, τη σκυτάλη της “τουρκοφαγίας” την έχει πάρει όλος σχεδόν ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής, με πρωτοστάτη τον μητροπολίτη Μαρώνειας Δαμασκηνό».  

Οργισμένη υποδοχή στην Κομοτηνή

Ο Τρεμόπουλος και η ανθελληνική παρέα του έκαναν το λάθος προ ολίγων εβδομάδων, να μεταβούν στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο ποδηλατοδρομίας που διοργάνωσαν στη μεθόριο με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Κάτι παράξενο τους τραβάει στην εκεί περιοχή… Όπως και να έχει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες οργισμένους Πόντιους και άλλους, που τους εξήγησαν εξ αρχής ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην ακριτική πόλη. Οι Πόντιοι της περιοχής, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Έξω οι προδότες από την Θράκη» και με επικεφαλής τους την Χρύσα Μαυρίδου, πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ζήτησαν από το νομαρχιακό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις του τοπικού Τύπου, να αναιρέσει τα όσα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν κατά των παλιννοστούντων και υπέρ του Κεμάλ Ατατούρκ. 

Περί Σκοπιανού…

Για το τέλος σας αφήσαμε την άποψη του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό. Ο Οικολόγος Πράσινος, σε ερωτήσεις που του έχουν απευθυνθεί για το θέμα και για το αν υπάρχει ή όχι «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, μίλησε για «δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού»! Διαβάστε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Οικολόγων-Πράσινων (www.ecogreens.gr) τον Νοέμβριο του 2008: «Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι “πιο Μακεδόνες” από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της. Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης. Τέτοια ζητήματα, όμως, δε μπορούν να μετατρέπονται σε διπλωματική σύρραξη ούτε σε ζήτημα γοήτρου ή ταπείνωσης ολόκληρων κοινωνιών». Να τους χαιρόμαστε τους κυρίους…
Τέλος, φορώντας την κουκούλα της Νέας Τάξης, ο κ. Τρεμόπουλος, ζήτησε στο παρελθόν την παραπομπή στη Χάγη των Ελλήνων εθελοντών που πολέμησαν στη Βοσνία:
«Έλληνες “εθελοντές” (οι επώνυμες μαρτυρίες τους έχουν δημοσιευθεί) πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και –ατιμάζοντάς την– ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής. H ελληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι Έλληνες “εθελοντές” συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε». Έχετε ακόμα αμφιβολίες για το τι εστί «Οικολόγοι-Πράσινοι»; 

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1416&Itemid=1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου