Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η Γενοκτονία των Ποντίων

24/05/2009
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 19.05.09, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (με 353.000 καταγεγραμμένα θύματα), έγινε και στην Αθήνα εκδήλωση τιμής, οργανωμένη από την ποντιακή Ομοσπονδία και είκοσι ποντιακά σωματεία, με τρισάγιο και κατάθεση αρχικά στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου (του Διονυσίου Σολωμού…).

Eν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το υπουργείο Εξωτερικών για την κατάθεση ψηφίσματος, υπό τους μαγνητοφωνημένους ήχους του Στέλιου Καζαντζίδη κάποια στιγμή από το παρακείμενο βανάκι, υπό τους ζωντανούς και ζωηρούς ήχους της μπάντας με τις λύρες και τα κρουστά κατά τη διάρκεια της πορείας. Ζωντανή, μαχητική, παν-ποντιακή, δίπλα μου κάποιες κυρίες-πρόσφατες υποθέτω μετανάστριες- μιλούσαν μεταξύ τους γεωργιανά ή κάτι ανάλογο «πρώην σοβιετικό». Η προσπάθεια να φτάσει η πορεία στην τουρκική πρεσβεία δεν ευοδώθηκε δεδομένου ότι οι αστυνομικοί και οι Ειδικές Δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλες τις οδούς και διόδους που οδηγούσαν σε αυτήν... Καλά, εδώ πάμε έξω από την αμερικανική πρεσβεία κάθε τρεις και λίγο και δεν μπορούμε να πάμε έξω από την τουρκική; Αναβαθμίζεται και πάει η «ελληνο-τουρκική φιλία». Διαμαρτυρίες, πιο κει ευκαιρίας δοθείσης, μερικοί ξυρισμένοι σημαιοφόροι ακραίοι φώναζαν συνθήματα παλαιομοδίτικα- από αυτά που επιτρέπουν σε άλλους ακραίους, αποεθνικοποιημένους να κάνουν αντι-συσπείρωση... και να αλληλοτροφοδοτούνται… ως τα αντίθετα που μισούνται, αλλά και τα αντίθετα που έλκονται. Ανάμεσα εμείς, παρελάσαντες για άλλη μια φορά, για την απόδοση τιμής, για το καθήκον, για τον σεβασμό της Μνήμης. Λιγότεροι από άλλες εποχές, παρόντες λόγω συνείδησης. Ευκαιρία βρήκε κι ο ΛΑΟΣ και «τρούπωσε»... (Απούσα η παραδοσιακή Αριστερά… Την ίδια μέρα και ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδήλωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα). Σταθερή παραμένει η αναγκαιότητα πάλης προκειμένου να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. Επίσης, μήπως ήρθε η στιγμή να ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι Ημέρες Μνήμης των ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟΥΣ και να καθιερωθεί ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ των σφαγιασθέντων τόσο του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ όσο και του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;
Μετανάστες και λαθρομετανάστες
«Νομιμοποιήστε τους ή διώξτε τους» ήταν ο τίτλος ανακοίνωσης του φίλου Παντελή Οικονόμου με αφορμή δηλώσεις πολιτικών για το θέμα της μετανάστευσης και των λαθρομεταναστών. Επισημαίνει συν τοις άλλοις: « Άμεση πιστοποίηση της νομιμότητας όσων αλλοδαπών τη δικαιούνται, ορισμός χρονικής προθεσμίας και όρων νομιμοποίησης των υπολοίπων, επαναπροώθηση όσων από τους τελευταίους αποφύγουν να συμμορφωθούν». Μια προσέγγιση σε σωστή κατεύθυνση για θέμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ, αφού όποιος τολμά και να το θίξει μπαίνει αμέσως στο ΑΝΑΘΕΜΑ του παγκοσμιοποιημένου τμήματος της εγχώριας Αριστεράς, ενώ το λιγότερο που θα «αρπάξει» θα είναι η κατηγορία του ρατσιστή. Ας είναι. Για να μην εθελοτυφλούμε: Το πρόβλημα είναι ΥΠΑΡΚΤΟ. Προτείνω :
• Νομιμοποίηση όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, όσων έχουν δυνατότητα ενσωμάτωσης, όσων χωρά η χώρα και η οικονομία.
• Νομιμοποίηση των παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους στερήσουμε πατρίδα.
• Στοπ στη λαθρομετανάστευση. Δεν πάει άλλο. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Προστατεύστε το Αιγαίο. ΔΙΩΞΤΕ τους λαθρομετανάστες! 

ΥΓ: Τι θα γίνει με τον Τενέζο, ρε ανευθυνοϋπεύθυνοι, που βρίσκεται κοντά στις 100 μέρες απεργίας έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Πατησίων; θα τον αφήσουμε να πεθάνει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου