Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πυρηνικά και φυσικό αέριο στο επίκεντρο των επαφών Ερντογάν-Πούτιν

20090518

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλάντιμιρ Πούτιν, συναντήθηκε σήμερα στη Ρωσία με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας στο Σότσι για την κατασκευή του αγωγού “South Stream”.

Οι δύο άνδρες δεσμεύθηκαν για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας τροφοδοσίας της γείτονος με ρωσικό φυσικό αέριο και συζήτησαν το ενδεχόμενο πληρωμών στις διμερείς εμπορικές σχέσεις τους στα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη Ρωσία για την παράδοση επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου τον χειμώνα, όταν οι άλλοι προμηθευτές μείωσαν τις δικές τους παραδόσεις. "Η Ρωσία ποτέ δεν εγκατέλειψε την Τουρκία όσον αφορά στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο. Όταν έχουμε δυσκολίες, η Ρωσία πάντα προστρέχει σε βοήθειά μας και αυξάνει τις αναγκαίες ποσότητες", είπε ο κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων πρακτορείων, η Τουρκία θα ανακοινώσει σύντομα τα αποτελέσματα διαγωνισμού για την κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας, στον οποίο ο μοναδικός υποψήφιος είναι η ρωσική εταιρία “Atomstroiexport”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=45474&ref=search


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου