Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ναι, αλλά έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη ...

Ζορμπάς μαινόμενος

«Κατήργησαν την Αρχή όταν ερευνούσα την υπόθεση της Siemens, δεν το θεωρώ τυχαίο» τονίζει και βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την μη παράδοση της δικογραφίας στους κατηγορούμενους. «Εβγαλαν εντάλματα και για την οικογένεια Χριστοφοράκου;»12:01

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, την οποία κατήργησε η κυβέρνηση Καραμανλή, επανήλθε δριμύτερος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, την οποία από τότε προσπαθούσε να στείλει στη Βουλή προς διερεύνηση.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζορμπάς μαινόμενος

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 o Γ.Ζορμπάς τόνισε ότι «κατήργησαν την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όταν ερευνούσα την υπόθεση Siemens πράγμα το οποίο δεν θεωρώ τυχαίο». Σημείωσε μάλιστα ότι ήδη από τότε η υπόθεση θα έπρεπε να είχε πάει στη Βουλή, «και μόνο με βάση τα πρακτικά της δίκης του Μονάχου».

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή κίνηση του ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού να αποκρύψει από τους κατηγορούμενους μεγάλο μέρος της δικογραφίας, αλλά και την αντίστοιχη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου με τον ίδιο σκοπό, ο κ.Ζορμπάς σχολίασε ότι αυτές οι κινήσεις υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Είναι ότι υπάρχει απροθυμία αποδέσμευσης στοιχείων σημαντικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη δικογραφία, κάτι που συνιστά «προφανή λόγο ακυρότητας όλης της ανάκρισης».

Τέλος, αναρρωτήθηκε εάν οι ανακριτικές αρχές που μετά το δεύτερο φιάσκο με την «απόδραση» Καράβελα συνέλαβαν... την οικογένειά του, έχουν πράξει το ίδιο με τα μέλη της οικογένειας του Μιχ.Χριστοφοράκου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου