Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

20091213 Σφήνα Καρατζαφέρη στην κόντρα Σαμαρά - Κακλαμάνη

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=111956

 Πρόθυμος να στηρίξει τον Νικήτα Κακλαμάνη στις δημοτικές εκλογές του 2010 εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον δήμαρχο Αθηναίων «κεφάλαιο» και «ξεχωριστή προσωπικότητα» και δήλωσε ότι το κόμμα του θα «μελετήσει με εντελώς ξεχωριστό τρόπο» το ενδεχόμενο στήριξής του, αν εκείνος «απεμπλακεί από τις δουλειές τις οποίες οδηγούσαν τη Ν.Δ. στα άκρα».

Ο Γ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ότι μπαίνει σε μεγάλο προβληματισμό να στηρίξει τον δήμαρχο Αθηναίων, εξαιτίας "διάφορων συμπεριφορών" στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι "σε κάθε περίπτωση, όσοι μιλούν για τον Νικήτα θα πρέπει να μιλούν με σεβασμό". Ο Ν. Κακλαμάνης είχε εκλεγεί στη δημαρχία της Αθήνας ως επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. Οι φήμες και οι πληροφορίες ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να τον στηρίξει για μια δεύτερη τετραετία -ύστερα από τη δράση του υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη- οδήγησαν τον δήμαρχο Αθηναίων
 να δηλώσει δημοσίως ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ακόμη και ως ανεξάρτητος.

Μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα, ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε επίσης υπέρ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Μελά στον Πειραιά (το "στρατόπεδο" Σαμαρά φέρεται να εξετάζει την υποψηφιότητα του Β. Μιχαλολιάκου) και του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Για τον τελευταίο είπε ότι ταιριάζουν τα χνώτα τους και τον χαρακτήρισε "καλό φίλο". Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και συνυποψήφιος του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ. έχει πάντως δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον τη μετακίνησή του από το νομαρχιακό μέγαρο στο δημαρχείο της πόλης.

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επένδυσε στο διχασμό, ύστερα από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. "δεν μπορεί να υπερβεί τις δουλειές των πρωτοπραιτοριανών του" και θα έλθει σε δύσκολη θέση και σε σύγκρουση με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ισχυρίστηκε ότι όχι μόνον δεν κινδυνεύει να χάσει βουλευτές που θα μεταπηδήσουν στη Ν.Δ. αλλά αντιθέτως περιμένει στελέχη της Ν.Δ. να μετακινηθούν προς το ΛΑΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου