Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

«Πόλεμος» για τις αποζημιώσεις στο λιμάνι του Πειραιά [BHMA 17-12-2009]

Τα ίδια είχε κάνει και η ΝΔ κατά την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, χρυσώνοντας τους εκεί εργαζόμενους με χρήματα του Δημοσίου, γιά να παύσουν να διαμαρτύρονται και να υπάρξει «εργασιακή ειρήνη» 

«Πόλεμος» για τις αποζημιώσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Εντονες διαμαρτυρίες από τον κ. Α. Λοβέρδο και την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου για το υψηλό κόστος της εθελουσίας εξόδου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Θύελλα έντονων ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γ. Ανωμερίτη αναφορικά τόσο με το κόστος της εθελουσίας εξόδου όσο και με το ποιος θα το καλύψει μετά τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ του ΟΛΠ και της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Λοβέρδος ο οποίος σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή ανέφερε ότι το κόστος των 81,5 εκατ. ευρώ που απαιτεί η συμφωνία ΟΛΠ- ΟΜΥΛΕ για την υλοποίησή της πρέπει να το πληρώσει η Cosco και όχι τα κρατικά ταμεία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα σχόλια και άλλων μελών της κυβέρνησης, τα οποία αναρωτήθηκαν «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις αυτή την περίοδο, όταν η κυβέρνηση ζητεί από όλους να βοηθήσουν την αποκλιμάκωση της σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα». Ακόμη εντονότερη ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου , η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash χαρακτήρισε «εξωφρενική» την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ και συμπλήρωσε: «Είναι μέσα στα πεπραγμένα της ΝΔ και στην Ολυμπιακή και στον ΟΛΠ, όπου πραγματικά όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος από την επιλογή που έχουν κάνει, αλλά έχουν "βάλει μέσα" και τον δημόσιο τομέα».

Στο στόχαστρο των έντονων αρνητικών σχολίων βρέθηκαν για άλλη μία φορά οι λιμενεργάτες, τους οποίους ωστόσο έσπευσε να καλύψει ο κ. Ανωμερίτης λέγοντας πως η εθελουσία δεν αφορά «300 λιμενεργάτες» αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανωμερίτης σε νεότερη χθεσινή ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Το κόστος εθελουσίας βαρύνει τον ΟΛΠ. Επομένως όχι μόνο τα Ταμεία δεν επιβαρύνονται, αλλά αντιθέτως θα εισπράξουν το σύνολο των εσόδων τα οποία προβλέπονται κατά την περίοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης ενός εκάστου εργαζομένου». Προσθέτει δε πως «το όποιο κόστος επιβάρυνσης του ΟΛΠ υπερκαλύπτεται από το ετήσιο τίμημα (ενοίκια) της Cosco ύψους 25,3 εκατ. ευρώ και την υπεργολαβία ύψους 4,6 εκατ. ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου