Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Νέα διεύθυνση στο Λιμενικό Σώμα

Στην ίδρυση Διεύθυνσης Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος προχωρεί το Λιμενικό Σώμα ύστερα από σχετική οδηγία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο ρόλος της νέας διεύθυνσης, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός, θα είναι να αντιμετωπίζει διάφορες μορφές εγκλήματος όπως της λαθρεμπορίας, συμπεριλαμβανομένων και των καυσίμων, της αρχαιοκαπηλίας, των ναρκωτικών, των αλλοδαπών, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της διακίνησης όπλων κ. ά. Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, η διεύθυνση θα έχει παραρτήματα σε στρατηγικής σημασίας λιμάνια τα οποία θα περιγραφούν στο υπό σύσταση οργανόγραμμα και θα έχει διακλαδική συνεργασία με αστυνομία και ΕΥΠ, ώστε συντονισμένα να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα με όποιες μορφές και αν εμφανίζεται. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα διατηρήσει το Λιμενικό Σώμα, ως Ελληνική Ακτοφυλακή, σημειώνοντας ότι θα διατηρήσει τη φύλαξη των λιμένων και τον έλεγχο εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας ναυσιπλοΐας των πλοίων.

Να σημειωθεί πωως ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι με εντολή του πρωθυπουργού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει τον συντονισμό της δίωξης του λαθρεμπορίου καυσίμων όπου θα δρουν από κοινού Λιμενικό σώμα και Ελληνική Αστυνομία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_17/12/2009_383970

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου