Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Συγκρότημα "ΔΙΑΣ": Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία

Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία

12/01/2010 |

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΤΗ
ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΙΑΣ και όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, πενθούν. Βαθύτατα. Στυγεροί και άνανδροι εγκληματίες, καλυπτόμενοι υπό το σκότος, δολοφόνησαν ψες εν ψυχρώ τον Άντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντα Σύμβουλο. Έκοψαν το νήμα της ζωής ενός υπέροχου νέου, ενός αξιαγάπητου γιου και ενός καταπληκτικού ηγέτη του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού Συγκροτήματος του τόπου. Τούτες τις δύσκολες, σκληρές και πικρές ώρες, η σκέψη όλων των εργαζομένων στο ΔΙΑ και ειδικά στη «Σημερινή», όπως και όλων όσοι γνώριζαν και εκτιμούσαν τον Άντη, είναι μαζί με την οικογένεια Χατζηκωστή. Συμπαραστεκόμαστε στο βαθύτατο πένθος τους. Μοιραζόμαστε την οδύνη και τη λύπη τους για τον άδικο χαμό του Άντη.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή έρχεται σε μια δύσκολη και πολύ κρίσιμη ώρα για τον τόπο. Οι πολίτες είναι ανήσυχοι για τις εξελίξεις. Διαισθάνονται ότι θα επιχειρηθεί επιβολή σχεδίου λύσης. Πολιτικοί ηγέτες αναφέρονται σε κρίσιμη καμπή στο Κυπριακό. Αυτά, βέβαια, δεν πρέπει να δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας ή απώλειας ψυχραιμίας. Αντίθετα, λαός και ηγεσία καλούνται να αντιμετωπίσουν όσα τεκταίνονται με σύμπνοια και αρραγή ενότητα θέσεων και αποφάσεων. Να μην περάσουν οποιαδήποτε σχέδια και μεθοδεύσεις Τούρκων και ξένων για διάσπαση του εσωτερικού μετώπου. Αυτό θα οδηγούσε στην καταστροφή.
Η δολοφονία του Άντη ακολουθεί μια σειρά άλλων γεγονότων, που συγκλονίζουν και απασχολούν έντονα τον τελευταίο καιρό την κυπριακή κοινή γνώμη. Πρώτα ήταν η περίεργη και ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ύστερα ήταν η αναγραφή συνθημάτων, η απόσπαση της ελληνικής σημαίας από τον τάφο του και, προψές, η νέα ιεροσυλία στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Σπ. Κυπριανού και το ξέσχισμα και κάψιμο ελληνικών σημαιών. Κάποιοι δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να ησυχάσει. Κάποιοι δεν θέλουν τους πολίτες να ζήσουν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή φαίνεται να στοχεύει στην αναρρίπιση παθών και μίσους. Ίσως στη δημιουργία συνθηκών ανωμαλίας και τρομοκρατίας. Μακάρι να μην είναι σωστές οι εκτιμήσεις μας.
Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και ειδικά η «Σ» διαβεβαιώνουν τους Έλληνες της Κύπρου ότι δεν πρόκειται να ορρωδήσουν. Δεν θα φοβηθούν. Δεν θα τρομοκρατηθούν. Οι εργαζόμενοι στο Συγκρότημα και στη «Σ» δεν πτοούνται. Δεν τρομοκρατούνται. Δεν εκφοβίζονται. Προπάντων δεν εκβιάζονται. Δεν υποκύπτουν σε εγκληματίες. Οι εργαζόμενοι στο ΔΙΑ δεν τρομοκρατούνται από αδίστακτους μασκοφόρους. Θα συνεχίσουμε να λέμε και να γράφουμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Θα ενημερώνουμε άφοβα τους πολίτες. Θα παραθέτουμε εύτολμα τις απόψεις μας. Η δολοφονία του Άντη αποτελεί και κτύπημα στην ελευθερία έκφρασης, εμάς και των πολιτών. Δεν μας φοβίζουν οι σφαίρες των δολοφόνων. Όποιοι και αν είναι και όποια και αν είναι τα σχέδιά τους. Οι δολοφόνοι απέτυχαν! Επειδή κατάφεραν να συσπειρώσουν και να εξοργίσουν ξανά και εμάς και τους πολίτες ενάντια στις καταχθόνιες και βρομερές μεθοδεύσεις τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου