Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Ανακοίνωση του Ευ.Βενιζέλου
Ανοίγουν και για ασφαλισμένους άλλων ταμείων τα στρατιωτικά νοσοκομεία

04/01/10 14:55

Θεσσαλονίκη Σε στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και ασφαλισμένοι άλλων ταμείων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επισκέφθηκε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ήδη σε στρατιωτικά νοσοκομεία νοσηλεύονται υπό προϋποθέσεις ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ και προανήγγειλε ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα ταμεία.

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα ενισχυθούν με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή , ενώ τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομικών τους.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, ενώ επισκέφθηκε ασθενείς και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι «αν αντιμετωπιστεί το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα θα μας επιτρέψει μετά να εφαρμόσουμε και όλη μας την πολιτική, για την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης».
, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1091063&lngDtrID=244



Σχόλιο
Ασφαλώς και είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν πολλές έντονες αντιδράσεις από τις Ενώσεις Αποστράτων και μεμονωμένους Αποστράτους στη χθεσινή Υπουργική Απόφαση γιά το περαιτέρω άνοιγμα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε τρίτους.

Χθες ο κ. ΥΠΕΘΑ επισκέφθηκε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην εκλογική του περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και γιά ψηφοθηρικούς λόγους ανακοίνωσε τη διεύρυνση, που δεν συνεπάγεται κόστος γι’ αυτόν.

Ας σημειωθεί ότι πριν από τις γιορτές, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Ν. Παππάς ΠΝ, είχε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την σημερινό ΥΠΕΘΑ, να τον ενημερώσει επί των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ και να του δώσει συναφή Ενημερωτικά Σημειώματα. Το επισυναπτόμενο Ενημερωτικό Σημείωμα αφορά στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά  δυστυχώς δεν έπιασε τόπο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,

Σ. Γ.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θεώρηση υποχρέωσή μου να αποστείλω στο ΥΠΕΘΑ το ακόλουθο μήνυμα:

Κε Υπουργέ,

Θα σας παρακαλούσα πριν υλοποιήσετε την εξαγγελία σας για άνοιγμα των
Στρατιωτικών Νοσοκομείων για τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων, να λάβετε υπόψη
σας ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα κάλυψης της
νοσηλείας των εν ενεργεία και συνταξιούχων μελων και των οικογενειών τους.
Επιπρόσθετα, οι εν ενεργεία και αποστραρεία στρατιωτικοί καταβάλλουν από τις
αποδοχές τους μηνιαία ένα ποσό για τη λειτουργία τους
π.χ. Για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ως προερχόμενος από το Π.Ν., γνωρίζω ότι
ο αριθμός των δικαιουμένων νοσηλεία υπερβαίνει τις 350.000 κατ' έτος, ενώ οι
πραγματικές του δυνατότητες εξυπηρετήσεως ασθενών δεν υπερβαίνουν τις 150.000
ασθενών.
Τυχόν υλοποίηση της εξαγγελίας σας θα έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή υποβάθμισή
τους.

Ίσως είναι καλύτερα να επιδιωχθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ, παρά η υποβάθμιση των
Στρατιωτικών Νοσοκομείων τα οποία λειτουργουν, όπως λειτουργούν, επειδή
υπάγονται και ελέγχονται από οργανομένους θεσμούς όπως είναι οι Ένοπλες
Δυνάμεις.

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά

Με Εκτίμηση
Αθαν. Γκιόκεζας
Αντιναύαρχος Επίτιμος Αρχηγός Στόλου


Προτείνω όλοι οι συνάδελφοι που διαθέτουν e-mail, να στείλουν ανάλογα μηνύματα στον ΥΠΕΘΑ. Το e-mail του είναιminister@mod.mil.gr

Καλή Χρονιά και ο θεός βοηθός!!!


Α Γκιόκεζας 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΘΕΜΑ:               ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατά καιρούς ανακινείται το ενδεχόμενο υπαγωγής των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των Στρατιωτικών Γιατρών στο ΕΣΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΗ

Οι Απόστρατοι και κατ' επέκταση η ευρύτερη Στρατιωτική οικογένεια, αντιτίθενται στην αποστρατιωτικοποίηση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και Γιατρών, κυρίως διότι:

    Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, διατηρούνται Στρατιωτικά Νοσοκομεία και Γιατροί, ακόμη και όταν σ’ αυτές υπάρχει Ε.Σ.Υ.
    Το Στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, πρέπει να διέπεται από στρατιωτική αγωγή και πνεύμα, ακόμη και όταν νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο.
    Στην Ελλάδα, πριν από το 1926, που ιδρύθηκε και έκτοτε λειτουργεί άψογα η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΙΣ), η στρατολόγηση ιδιωτών Γιατρών είχε αποδειχθεί αποτυχημένη λύση. Κατάργηση της ΣΙΣ θα μας γυρίσει περί τα 80 χρόνια πίσω.
    Οι Στρατιωτικοί Γιατροί αποτελούν αναπόσπαστο οργανικό μέλος του στρατεύματος και δεν μπορούν να υποκατασταθούν από ιδιώτες.
    Υπάρχουν Στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως π.χ. το "Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών" (ΝΝΑ) και το ΝΙΜΙΤΣ, για την κατασκευή, εξοπλισμό και επέκταση των οποίων οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί καταβάλλουν επιπρόσθετες εισφορές, που συνεπάγονται επί πλέον κρατήσεις στις αποδοχές τους. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι πρόσθετες εισφορές μόνον γιά το ΝΝΑ, όπως είχε προκύψει από αναλογιστική μελέτη γιά την περίοδο 1947-2002, είχαν συνολικά ανέλθει, σε τιμές ανηγμένες στο 2002, σε 52 δισεκατομμύρια δρχ. Η αλλοτρίωση των Νοσοκομείων αυτών θα θεωρηθεί ως υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων των Στρατιωτικών.
    Επίσης ενδεικτικά μπορεί να επισημανθεί, ότι οι σημερινοί δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΝΑ, που διαθέτει μόνο περί τις 320 κλίνες, ανέρχονται σε περίπου 400.000
    Οι Στρατιωτικοί χαιρετίζουν κάθε προσπάθεια γιά αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ., αλλά όχι σε βάρος του Υγειονομικού Συστήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
    Ιδιαίτερα οι Απόστρατοι, που μιά ολόληρη ζωή υπηρέτησαν πιστά την Πατρίδα με λιτές αποδοχές και σκληρές συνήθως συνθήκες, πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να πεθάνουν όχι σε ράντζο, στο διάδρομο κάποιου Νοσοκομείου, αλλά σε ένα απλό κρεββάτι Στρατιωτικού Νοσοκομείου, με την ανθρώπινη συμπαράσταση φίλων, συμπολεμιστών και συναδέλφων.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεν πρέπει να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς που επικρατεί στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τους Στρατιωτικούς Γιατρούς, για να μην υποβαθμιστεί η υγειονομική περίθαλψη του Στρατεύματος, των Αποστράτων, των Οικογενειών τους και του Μονίμου Πολιτικού Προσωπικού που εργάζεται στης Ένοπλες Δυνάμεις. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναμένεται με κάθε βεβαιότητα, ότι θα καταβαραθρωθεί το ηθικό τους και θα μειωθεί η προσέλευση νέων ικανών στελεχών και μάλιστα στην παρούσα κατάσταση, που η Χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρούς εξωτερικούς κινδύνους

Σχόλιο
Υπενθυμίζω ότι κυρίαρχο ζητούμενον των κυβερνώντων είναι η επανεκλογή τους και η υποβάθμιση και εξαθλίωση των ΥΠΗΚΟΩΝ, ώστε η εξάρτηση να είναι αντιστρόφως ανάλογη.
Από την μεταπολίτευση και επέκεινα βιώνουμε το συνεχές χαμήλωμα του πήχη σ' όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας (χρέος, ανεργία, παιδεία, γλώσσα, υγεία κλπ). Φαίνεται ότι αυτά που είχαν φτιάξει οι προηγούμενες γενεές ήταν τόσα πολλά ώστε ο πάτος του βαρελιού να είναι ακόμα πιο κάτω.
ΣΓΣ

16 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι,

    εάν υλοποιηθεί αυτή η ανακοίνωση τότε (σε ότι αφορά το ΠΝ) η κατάσταση στο ΝΝΑ για όλα τα στελέχη (εε & εα) θα γίνει αφόρητη, δεδομένου ότι σήμερα με τις διάφορες «διευκολύνσεις» πολιτικών και λοιπών (ως είχε επισημανθεί σε σχετικό πόρισμα ΕΑΑΝ για τα θέματα υγείας κλπ της 9/5/2005 που λόγω σφοδρής αντιδράσεως των ενστόλων ιατρών «θάφτηκε»!...) ο αριθμός των δικαιουμένων νοσηλεία υπερβαίνει τις 350,000 κατ’ έτος, με δυνατότητα εξυπηρετήσεως 150,000 ασθενών περίπου!....

    Κακό λοιπόν για τα στελέχη των ΕΔ και τις οικογένειές τους αλλά καλό για άλλους (που το εισηγήθηκαν για ίδια οφέλη) και «ο νοών νοείτο»!...

    Κλείνοντας αυτή την επισήμανση θεωρώ ότι οι Ενώσεις Αποστράτων ΕΔ (που εκπροσωπούν άνω των 500,000 μελών) με πρωτοβουλία της νέας διοικήσεως ΕΑΑΝ πρέπει να ενεργήσουν άμεσα προς τον Πρωθυπουργό και την Αντιπολίτευση ώστε να μη προχωρήσει ο ΥΕΘΑ στις απαράδεκτες αυτές λαϊκίστικες ενέργειές του προς ίδιον όφελος!...

    Καλή χρονιά προπαντός με υγεία!...
    ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο μίσος κατά των στρατιωτικών μπορώ να χαρακτηρίσω αυτές τις ενέργειες! Γενική απαξίωση με την ανοχή της ηγεσίας που ενδιαφέρεται μόνο για μακροημέρευση έστω και με ξεφτύλα. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την απόδοση τιμής και δόξας απο τις Ενοπλες Δυνάμεις σε ένα μουσικοσυνθέτη! Αλήθεια δεν υπάρχουν βετεράνοι στρατιωτικοί για να τιμηθούν ή αυτούς θα τους τιμήσει αντίστοιχα κάποιος μουσικοκαλιτεχνικός σύλλογος?
    Τέτοια χάλια δεν τα είχε ποτέ ξανά το Εθνος μας!
    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλων των Κυβερνήσεων στόχος ηταν πάντοτε τα στρατιωτικά νοσοκομεία..
    Να μου επιτρέψτε να σας μεταφέρω προσωπική εμπειρία,
    Οταν ημου Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ [Δεκ 1993- Μάρτιος 1995] ο τότε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας [και παλαιός μου στρατιωτης ]Μανωλης Μπετενιώτης σε σχετικη συζήτηση μου είπε "Αποτελειτε ξεχωριστή οντότητα και θελετε ειδικη νοσοκομιακη μεταχείρηση;;;" Του απήντησα "Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την Υγεία να στρέψετε την προσοχή σας στα Δημόσια Νοσοκομεία και να τα βελτιώσετε και οχι να υποβαθμίσετε τα δικά μας για να ελθουν στο δικο τους κατάντημα"..
    Με τα δοντια κρατησαμε τότε -μερικως- την άλωση των νοσοκομείων,
    Τωρα --φαινεται-- ηλθε η ωρα της άλωσης...
    Συμφωνω οπως σε αυτο το πνευμα κινηθουν οι ενωσεις αποστρατων [αν και δεν νομιζω οτι τους δινει κανενας σημασια..]

    Φιλικά,
    Δημητρης Αλευρομαγειρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι είμαστε ξεχωριστή οντότητα! Κανείς δεν κάνει δουλειά σαν τη δική μας και αν δεν έχουμε κάτι ξεχωριστό π.χ. νοσοκομειακή περίθαλψη, και αν δεν έχουμε ένα αξιοπρεπή μισθό όπως οι αντίστοιχοι των αλλων Ευρωπαικών Κρατών τότε είμαστε πολίτες γ' κατηγορίας. Οσα πέρνει ο Στρατηγός εδώ πέρνει ο Δεκανέας στις Ευρωπαικές Χώρες και βεβάιως οι Ταξίαρχοι εκεί έχουν υπηρεσικά αυτοκίνητα. Εδώ καταργήθηκαν οι "λιμουζίνες" τους με ύπόδειξη ενός δημοσιογράφου ο οποίος λέγεται ότι στο παρελθόν υπέδειξε και το ποιόν θα κάνουνε Αρχηγό ενός Γενικού Επιτελείου! Την Πρωτοχρονιά τιμήθηκε στη ΛΑΕΔ ένας μουσικοσυνθέτης που δεν έιχε καμμία απολύτως σχέση με το Στρατό. Γιατί να μην τιμηθέι ένας Βετράνος Στρατιωτικός; ή μήπως οι Βετράνοι Στρατιωτικοί θα τιμηθούν αντίστοιχα απο κάποιο μουσικοκαλιτεχνικό σύλλογο? Νρεπομαι που η Ηγεσία μας ανέχεται την πλήρη απαξίωση και την γενική υποβάθμιση των Στρατιωτικών! Δεν νομίζω ότι πουθενά αλλου θα μπορούσαν να γίνουν τέτοια πράγματα!
    Δεν ξέρω τι να πώ!
    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την επισήμανση του αγαπητού συναδέλφου Κώστα Πολίτη, ότι "μόνο μίσος κατά των στρατιωτικών μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι ενέργειες..." Βλέπετε, στούς καιρούς μας, κρίνουν ότι τους στρατιωτικούς δεν τους έχουν ανάγκη. Αυτοί (οι στρατιωτικοί) είναι μόνο για τις δύσκολες για το Εθνος καταστάσεις. Αλλά στις μέρες μας, για πιό Εθνος να συζητήσεις, μια που και η χρησιμοποίηση των λέξεων "πατρίδα" και "Εθνος" θεωρείται ντροπή και να τις προφέρεις. Και αυτοί που τολμούν, χαρακτηρίζονται ... συντηρητικοί, ... φασίστες... και δεν ξέρω τι άλλο. Θα τρίζουν τα κόκαλα εκείνων που έδωσαν την ζωή τους γι αυτές τις δύο λέξεις, που οι σύγχρονοι Ελληνες τις ξεφτύλισαν. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.
    Αετός Τζιφάκις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το ...απατηλο όνειρο της πολιτικής ηγεσίας, είχε "ξαναζωντανέψει" επί υπουργού Υγείας κ. Παπαδόπουλου !!!
    Έγιναν τότε, μεγάλοι και έντονοι αγώνες για να μην υλοποιηθεί και προς τιμήν του τότε Αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Γιαννίτση (αδελφού της κ. Καπέτου), έγινε δυνατή η παραμονή στο ίδιο καθεστώς.
    Τα επιχειρήματά μας είναι ακλόνητα:
    1)Τα στρατιωτικά Νοσοκομεια αποτελούν στρατιωτικές μονάδες και περιλαμβάνονται στο οργανόγραμμα των 3 κλάδων των Ε.Δ.
    2)Με αυθαίρετες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο αριθμός των δικαιουμένων νοσηλείας στο ΝΝΑ, έχει υπερβεί τις 350.000 (1 γιατρός για περίπου 1000 ασθενείς) !!!!
    3) Συνεργαζόμαστε, αλλά ΔΕΝ υπαγόμαστε στο ΕΣΥ και διαθέτουμε (ΝΝΑ) 2-4 κλίνες ΜΕΘ και 10-12 κλίνες νοσηλείας σε ασθενείς άλλων ταμείων. Αλλά και πολλά από τα μέλη των οικογενειών μας, υπάγονται σε άλλα ταμεία και νοσηλεύονται στο ΝΝΑ.
    4) Πέραν της κράτησης που γίνεται από τις συντάξεις μας για Υγ περίθαλψη, γίνεται δεύτερη κράτηση από το Μέρισμα για το ΝΝΑ.
    5)Το ΝΝΑ κατασκευάστηκε και συντηρείται από το ΠΝ και τις κρατήσεις μας από το 1952 μέχρι σήμερα και ο αρχικός προορισμός του, πριν αυτός αλλάξει αυθαίρετα, ήταν ΝΣΒΝ (Νοσοκομείο Στελεχών ΒΝ). Δηλαδή μόνο για εε και εα στελέχη και τις οικογένειές τους. Σήμερα έχουν την δυνατότητα εξετάσεων και νοσηλείας, άτομα τα οποία δεν έχουν καταβάλλει΄ούτε 1 € και των βουλευτών συμπεριλαμβανομένων !!! Τα ενήλικα παιδιά μας ΔΕΝ έχουν δικαίωμα εξετάσεων, παρά μόνο νοσηλείας (μαγνητικές κάρτες).
    Αποτέλεσμα είναι ότι η διαθεσιμότητα, κλινών, ιατρείων και χειρουργείων, για τους φυσικούς δικαιούχους είναι προβληματική, με συνέπεια -ειδικά οι απόστρατοι- να κατευθύνονται προς τον ιδιωτικό τομέα, με όλες τις οικονομικές συνέπιες.
    Στην αβασάνιστη αυτή πρόθεση του ΥΕΘΑ πρέπει να αντιδράσουμε όλοι, με όποιον τρόπο κρίνουμε καλύτερο.
    Ειδικώτερα η ΕΑΑΝ ας ανασύρει από τα αρχεία της, όλες τις ενέργειες (διαμαρτυρίες, δημοσιεύσεις, υπομνήματα κλπ) που είχαν αναληφθεί παλαιότερα και με δικές της βελτιώσεις, ας αναλάβει μποστάρης σε αυτή την προσπάθεια.
    Οι περισσότεροι από εμας, είμαστε προχωρημένης ηλικίας και .... υγειονομικά "αναλώσιμοι", αλλά ποτέ δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την αλλοτρίωση του νοσοκομείου μας γιατί έχουμε ένομα συμφέροντα (οικονομική συμβολή, αναφαίρετα δικαιώματα νοσηλείας κλπ).
    Κ.Σ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Αρχηγέ,
    Το μήνυμά σας λακωνικό και .... δυνατό.
    Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. ΥΠΕΘΑ, παραβιάζει -για ευνόητους λόγους- ανοιχτές θύρες, αφού ήδη οι επι πλέον των φυσικών δικαιούχων (350.000-150.000= 200.000) νοσηλεύονται στο ΝΝΑ και έτσι γίνεται αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, φυσικά σε βάρος μας !!!
    Με εκτίμηση
    Κ.Σ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ναυτικό Νοσοκομέιο κτίσθηκε με το αίμα παλαιοτέρων συναδέλφων μας αποκλειστικά για εμάς. Δεν κτίσθηκε με δαπάνες του Κράτους ή των πολιτικών που προσπαθούν με αυτή την κατάχρηση να εξαργυρώσουν ψήφους! Είναι δικό μας! Εμείς το φτιάξαμε όπως έλεγε με καμάρι ο μακαρίτης ο παπούς μου!
    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση όλων μας για το θέμα αυτό. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας. Θεωρώ ότι τα θεσμικά όργανα που μας εκπροσωπούν (ΕΑΑ των τριών Κλάδων) πρέπει να αναλάβουν ουσιαστική και συγκεκριμένη δράση.
    Καταρχήν να απαιτήσουν συνάντηση με τον ΥΠΕΘΑ και ενδεχομένως με τον Πρωθυπουργό. Να τους δώσουν να κατανοήσουν το πρόβλημα και τις επιπτώσεις όχι μόνο στην υγειονομική περίθαλψη των αξιωματικών και των οικογενειών τους, αλλά στην εν γένει λειτουργία της υγειονομικής υπηρεσίας των ΕΔ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εισαγωγή του μπάχαλου του δημόσιου τομέα στις ΕΔ.
    Αν δεν εισακουστούν, να αποφασίσουν συγκεκριμένες ενέργειες. Να απευθυνθούν στους αξκους και να ζητήσουν την κινητοποίησή τους. Αν χρειαστεί (θα το εκτιμήσουν) να κυρήξουν το Σώμα των Αξκων των ΕΔ «εν διωγμώ».
    Φθάνει ποια η ενασχόληση με τελετές, καταθέσεις στεφάνων και δημόσιες σχέσεις. Εδώ και χρόνια τα Μετοχικά Ταμεία καταρρεόυν και τα έντυπα των Ενώσεων ασχολούνται με ιστοριούλες και ποίηση!!!
    Αφού είδαν ότι λειτουργούμε με το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» μας παίρνουν τώρα τα νοσοκομεία. Θα εκπλαγούμε αν αύριο τα ΚΑΑΥ διατεθούν για παραθερισμό διαφόρων κονωνικών ομάδων;
    Με συναδελφική αγάπη
    Καλή Χρονιά
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την όλη διαμαρτυρία-συζήτηση την έχω δημοσιοποιήσει και στο FACEBOOK για μεγαλύτερη απήχηση.
    Κάποιος δε εκ των αναγνωστών του FACEBOOK χαρακτήρισε ως ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ τη διαμαρτυρία μας --και όπως θα δείτε-- απάντησα μονολεκτικά "Les Invalides" και επειδή πιθανόν να μην γνώριζε τη σημασία και την ιστορία πίσω από αυτό το κτιριακό συγκρότημα, που βρίσκεται μέσα στην καρδιά των Παρισίων, τον παρέπεμψα στο http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Invalides.
    Έτσι τιμούν τα ΜΕΓΑΛΑ κράτη τους απομάχους.
    ΣΓΣ

    ΥΓ http://arxeio-sotsot36.blogspot.com/2010/01/stratiotioka-nosokomeia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αφορμή τα ευρύτερα προβλήματα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τους δικαιούχους νοσηλείας και περιθάλψεως σε Νοσοκομεία του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουν ενεργοποιηθεί και αξιοποιηθεί και δεν χρησιμοποιούνται 39 δημιουργηθείσες από το 2000 κλίνες στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς (ΝΝΠ), που προορίζονται γιά την περίθαλψη χρονίως πασχόντων, οι οποίοι αναγκαστικά στέλνονται με δικές τους δαπάνες σε Ιδιωτικές κλινικές ή Γηροκομεία.

    Το ΝΝΠ, που λειτουργούσε από το 1924 ως Ναυτικό Νοσοκομείο για το προσωπικό του ΠΝ, έπαυσε από το 1981, λόγω ζημιών από τους τότε σεισμούς, να χρησιμοποιήται γιά νοσηλεία ασθενών. Το ΓΕΝ μερίμνησε το 1993 για τη σύνταξη Μελέτης ανακαινίσεως του ΝΝΠ και δημιουργίας σ’ αυτό 39 κλινών για περίθαλψη χρονίως πασχόντων. Ακολούθως το ΓΕΝ ανακαίνισε το ΝΝΠ με δαπάνη 1,7 δισεκατομμυρίων Δρχ και δημιούργησε 39 κλίνες για περίθαλψη σ’ αυτό χρονίως πασχόντων. Από του πέρατος ανακαινίσεως του ΝΝΠ, περί το 2000, οι εν λόγω 39 κλίνες παραμένουν κενές και ανεκμετάλλευτες.

    Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), που λειτουργεί από το 1955, είναι το μόνο Γενικό Νοσοκομείο του ΠΝ και διαθέτει περί τις 320 κλίνες. Οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΝΑ αυξάνονται και πληθύνονται κατά διαστήματα, με Υπουργικές Αποφάσεις. Ήδη οι δικαιούχοι νοσηλείας στο ΝΝΑ έχουν φθάσει τους 400.000, ήτοι οι δικαιούχοι ανά κλίνη υπερβαίνουν σημαντικά τους 1.000

    Από τα προαναφερόμενα προκύπτει σαφώς ότι ο περιορισμένος αριθμός κλινών του ΝΝΑ, δεν επαρκεί να καλύψει ανάγκες περιθάλψεως χρονίως πασχόντων και επιβάλλεται η ενεργοποίηση των 39 κλινών του ΝΝΠ, που με τεράστιες οικονομικές θυσίες του ΠΝ (1.700 εκατ. Δρχ) δημιουργήθηκαν το 2000.

    Η περίθαλψη χρονίως πασχόντων δεν επιβάλλει την επάνδρωση του ΝΝΠ με πρόσθετο Ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι οι Ιατροί που εξυπηρετούν τα εις το ΝΝΠ λειτουργούντα Εξωτερικά Ιατρεία, μπορούν να καλύπτουν και τις περιστασιακές ανάγκες των χρονίως πασχόντων.

    Για την στελέχωση του ΝΝΠ με νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορούσαν να ανακληθούν στην ενέργεια νοσηλευτές και νοσηλεύτριες.

    Είναι συνεπώς επιτακτική η ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση και αξιοποίηση των 39 κλινών του ΝΝΠ, που από του 2000 παραμένουν κενές και ανεκμετάλλευτες, προς κάλυψη αναγκών χρονίως πασχόντων δικαιούχων περιθάλψεως από τα ΝΝΑ και ΝΝΠ.

    Σ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασφαλώς και είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν πολλές έντονες αντιδράσεις από τις Ενώσεις Αποστράτων και μεμονωμένους Αποστράτους στη χθεσινή Υπουργική Απόφαση γιά το περαιτέρω άνοιγμα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων σε τρίτους.

    Χθες ο κ. ΥΠΕΘΑ επισκέφθηκε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην εκλογική του περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και γιά ψηφοθηρικούς λόγους ανακοίνωσε τη διεύρυνση, που δεν συνεπάγεται κόστος γι’ αυτόν.

    Ας σημειωθεί ότι πριν από τις γιορτές, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Ν. Παππάς ΠΝ, είχε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την σημερινό ΥΠΕΘΑ, να τον ενημερώσει επί των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ και να του δώσει συναφή Ενημερωτικά Σημειώματα. Το επισυναπτόμενο Ενημερωτικό Σημείωμα αφορά στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά δυστυχώς δεν έπιασε τόπο.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,

    Σ. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειναι αλήθεια ότι στην Πάτρα υπηρετούν περί τις δέκα νοσηλέυτριες του Π.Ν. και ότι στο Στρατολογικό Γραφείο Κορίνθου υπηρετεί αλλη μία? Δεν μπορώ να το πιστέψω! Θα ήθελα κάποιος να μου το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει!
    Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως ενδεχομένως θα πληροφορηθήκατε, βρέθηκε η αιτία της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας! Μη πάει η σκέψη σας σε πολιτικούς, σε μίζες, σε κουμπάρους, σε χρηματιστήρια, σε μπόνους και άλλα τέτοια. Αυτά είναι για τους αφελείς! Η πραγματική αιτία είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις!!! Ναι ακριβώς. Μας το είπε χθες ο κ. Μάνεσης και οι ευφιέστατοι ρεπόρτερ του, στις ειδήσεις του ΑΛΦΑ.
    Μάλιστα δεν ευθύνονται οι αποφάσεις των πολιτικών που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ, μαζί με τους πάσης φύσεως παρατρεχάμενούς τους, και έλαβαν αποφάσεις για αλόγιστες και πολλές φορές άχρηστες αγορές πανάκριβων συστημάτων. Ούτε οι μίζες όλων αυτών… Γι’ αυτά ούτε κουβέντα. Την πραγματική αιτία μας την είπε ο κ. Μάνεσης: φταίνε οι σπατάλες για τις πανάκριβες στολές των αξιωματικών, για τις πολυτελείς λιμουζίνες που τους διατίθενται για να κάνουν βόλτες, για τις άσκοπες και ανεξέλεγκτες κινήσεις, και τέλος για τα πολυτελή θέρετρα που απολαμβάνουν!!! (για τα πολυτελή νοσοκομεία δεν μας είπαν διότι αυτά φαίνεται ότι τα έχουν εξασφαλίσει).
    Έτσι λοιπόν οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποια είναι η λύση για να βγούμε από την κρίση. Θα καταργηθούν οι στολές των αξιωματικών (ή τουλάχιστον οι «πολυτελείς»), θα διατεθούν από την κ. Μπιρμπίλη ποδήλατα στους ανωτέρους και μηχανάκια στους ανωτάτους (οι κατώτεροι πρέπει να ασκούνται στην πορεία). Όσο για τις αποζημειώσεις κινήσεων, είναι ότι μόλις κοπούν η χώρα θα μπει στο G-8.
    Επειδή το όλο ρεπορτάζ ήταν αφενός προκλητικό και χαμηλού επιπέδου αφετέρου εμφανώς «κατινίστικο», με έβαλε σε σκέψεις για το ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε.
    Να είστε καλά.
    Γιάννης Παρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά την άποψή μου για του πόσο μεγάλο κακό έκανε η 7ετία (1967-1974) σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά ειδικότερα στις ένοπλες δυνάμεις.
    Και εξηγούμε. Η νυν άρχουσα τάξη --όλων των επαγγελμάτων-- ήταν φοιτητές ή/και ανδρώθηκαν σ' αυτή τη χρονική διάρκεια (συν, πλην). Χρονική διάρκεια ηλικιακής αντίδρασης, χρονική διάρκεια του "θα φτιάξουμε τον κόσμο", χρονική διάρκεια με ορατό και άμεσο αντίπαλο τους συνταγματάρχες, τη δικτατορία και συμμάχους τον πολιτικό κόσμο όλων των αποχρώσεων. Όσοι βιώσαμε αυτή την εποχή ενθυμούμεθα πως έβραζε το καζάνι (Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών, καθολικώς διαμαρτυρομένων).
    Μετά τη μεταπολίτευση, παρά τη όποια κάθαρση, το χακί δημιουργούσε και εξακολουθεί να δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς, οι οποίοι εκφράζονται παντοιοτρόπως μέχρι παραλογισμού, ο οποίος τυφλώνει και χάνεται το δάσος. Ένα μικρό παράδειγμα: Μέχρι το 1981 οι προμήθειες των αναγκαίων και ικανών οπλικών συστημάτων συντελούνταν από τα καθ ύλην αρμόδια αρχηγεία, χωρίς ποτέ να ακουστεί το παραμικρό για μίζες και μη αναγκαίο υλικό. Μετά 1981 το σύνολον των προμηθειών των ΕΔ συντελείται από την πολιτική ηγεσία και έχουν ακουστεί σκάνδαλα επί σκανδάλων, έχουν οριστεί ειδικοί εισαγγελείς (Ζορμπάς) κλπ κλπ
    Οι ΕΔ ευθύνονται επειδή υποστήριξαν, όσοι υποστήριξαν, την 7ετία, αλλά επισημαίνεται ότι και τις ΕΔ τις στελεχώνουν Έλληνες --ακόμα. Σήμερα διαφεντεύουν άλλες συντεχνιακές κάστες και κατά την παράδοση πράττουν με ιδιοτέλεια και καταχρώνται της εξουσίας.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα του ανοίγματος των στρατιωτικών νοσοκομείων "στο λαό" έχει πάρει διαστάσεις διότι ο λαός νομίζει οτι θα μπει τώρα στα στρατιωτικά νοσοκομεία που είναι "άδεια" και θα γλυτώσει απο τα ράντζα.
    Τη "ρόδινη" αυτή εικόνα καλλιεργούν και ορισμένα ΜΜΕ.
    Ο κ. Δήμου βέβαια αναφέρεται ειδικά στο ΝΝΑ και σε αυτόν θα πρέπει να απαντήσει κατα τη γνώμη μου η ΕΑΑΝ ώστε η απάντηση να έχει κύρος και έμμεσα να φανεί στο αναγνωστικό κοινό των ΜΜΕ ότι το ΝΝΑ ειδικά ΔΕΝ είναι άδειο για να δεχθεί την επέλαση του λαού.
    Και φυσικά όποιος αρμόδιος θέλει να απαντήσει δεν θα κουραστεί να βρεί επιχειρήματα. Στο απο 5/1/2010 μήνυμα του πρώην Προέδρου της ΕΑΑΝ κ. Κ. Βάλλα υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.
    Ν.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή