Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Λιγότερο τσιμέντο, περισσότερο πράσινο στο Βοτανικό

[http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=137225]
Την αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 30.000 τετρ. μέτρα και τη μείωση των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά 66.000 τετρ. μέτρα στο Βοτανικό, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με νομοθετική ρύθμιση.



Σε σημερινή Ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στις 2 Μαρτίου 2010, μαθαίνουμε τι δήλωσε η Υπουργός μετά τη λήξη της συνάνυησης σχετικά με το ζήτημα της "διπλής ανάπλασης" ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ  ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

«Σήμερα προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση σε ένα αδιέξοδο, το οποίο διαμορφώθηκε με τη ρύθμιση του νόμου του 2006 και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για παύση των έργων στην περιοχή του Βοτανικού. Ο στόχος της συνάντησης ήταν διττός: Κατ' αρχήν να πραγματοποιηθεί το όραμα της Διπλής Ανάπλασης και να αποδοθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στους κατοίκους της Αθήνας, και κατά δεύτερο λόγο – που είναι εξίσου προτεραιότητα - να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Γιατί αθλητισμός και περιβάλλον είναι έννοιες, συνυφασμένες μεταξύ τους.

Η νέα ρύθμιση που παρουσιάσαμε και θα πάει στη Βουλή, έχει ουσιαστικά τέσσερις παραμέτρους:

* Μειώνεται η συνολική δόμηση κατά, περίπου, 66.000 τ.μ.

* Αυξάνεται το πράσινο κατά, περίπου, 30.000 τ.μ.

* Η δομημένη έκταση είναι αρκετά μικρότερη από την παλαιότερη δόμηση της περιοχής, όπου περιλάμβανε και τη βιομηχανία της ΕΤΜΑ.

* Με το που θα ξεκινήσουν οι οικοδομικές άδειες και βεβαιωθούμε ότι τα έργα αρχίζουν να γίνονται, θα υπάρξει άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι πράγματι θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση.

Επισπεύδον φορέας του όλου έργου παραμένει ο Δήμος Αθηναίων, o οποίος ήταν ο καταλύτης για τη σημερινή νομοθετική ρύθμιση που παρουσιάζουμε, καθώς είναι ουσιαστικά αυτός που κατά κύριο λόγο υποχώρησε από τον αρχικό του σχεδιασμό.

Επίσης, το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης δεν θα γίνει με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, αντιθέτως θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα το αστικό περιβάλλον στην επιβαρημένη πόλη των Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου