Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι περιβαλλοντικές παρανομίες της ΒΙΟΚΕΡΑΛ τιμωρούν...

[http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=136914]
Τη διαγραφή της εταιρείας TERRA Α.Ε. - ΒΙΟΚΕΡΑΛ από το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS), αποφάσισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αναθεωρώντας παλαιότερη απόφασή της, που υποβολιμιαία της υπεβλήθη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος καλεί την Επιτροπή EMAS να προβεί στις κατά νόμο ενέργειές της, σχετικά με τις περιβαλλοντικές παραβάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπως διαπιστώθηκαν με την από 24-02-2010 Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης της ΕΥΕΠ.

Παράλληλα, η υπουργός ΠΕΚΑ έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στους χειρισμούς της Εθνικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, κατά τους διαδοχικούς ελέγχους 2006 - 2009 και τη μη προώθηση της προβλεπόμενης, κατά το Νόμο, διαδικασίας έκδοσης σχετικών Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και επιβολής προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την ΕΔΕ, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριάντα (30) ημερών, θα εξετασθεί τυχόν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και θα αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου