Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Εξαφωγές αμυντικού υλικού σε ΗΠΑ

Soukos robots: Εξαγωγές αμυντικού υλικού σε ΗΠΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008 07:00

Αμυντικό υλικό made in Larisa, εξάγει στις ΗΠΑ η Soukos Robots αφού μεγάλος πελάτης της λαρισινής εταιρίας είναι η αμερικανική «Raytheon» που χρησιμοποιεί την ελληνική τεχνογνωσία για την προστασία οχημάτων μάχης και ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού, από ρουκέτες RPG.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσης της η εταιρεία «στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης από τον Δεκέμβριο 2006 αξίας 330.000.000 δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία Raytheon η Soukos Robots ξεκίνησε τις εξαγωγές προϊόντων (kits) της ειδικής αντι- RPG τεχνολογίας που προορίζεται για την προστασία οχημάτων μάχης και ελικοπτέρων του αμερικανικού στρατού, από ρουκέτες RPG.

Η αποτελεσματικότητα της εν λόγω τεχνολογίας επιβεβαιώθηκε μετά από πιστοποιημένες επιτυχείς δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε πεδία βολής των Η.Π.Α. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί η αμέριστη, συνεχής υποστήριξή του ΥΕΘΑ και ειδικότερα της ΓΔΑΕΕ.

Παράλληλα, η ελληνική εταιρία Soukos Robots βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για επέκταση της συνεργασίας της με την αμερικανική εταιρία και σε περαιτέρω προγράμματα υψηλής τεχνολογίας στον αμυντικό τομέα, τα οποία είναι ύψιστης σημασίας για τον αμερικανικό στρατό».

ΡΕΑ ΤΣΙΑΧΑ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/08/1602364.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου