Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη

Σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη

Πολιτική θύελλα από έγγραφο και δημοσίευμα σύμφωνα με τα οποία διοχετεύθηκαν 6 εμβάσματα 10 εκατ. ευρώ από τη Siemens μέσω Mayo προς τη ΝΔ σε στελέχη της την περίοδο '90-'94. Διαψεύδει ο Κων. Μητσοτάκης.

Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε έγγραφο που παραπέμπει στις σχέσεις Siemens - Mayo την περίοδο 1990-1994, προκαλώντας νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Κ. Λαλιώτη και του επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη σαββατιάτικη «Ελευθεροτυπία» που αποκάλυψε το έγγραφο, διοχετεύθηκε «μαύρο χρήμα» από τη γερμανική εταιρεία Siemens μέσω της Mayo, είτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είτε σε συντελεστές αυτής, την περίοδο 1990-1994.

Να ανοιχθούν οι λογαριασμοί της Mayo ζήτησε ο Κ. Λαλιώτης αναφερόμενος στη δήλωση του Κων. Μητσοτάκη

Να ανοιχθούν οι λογαριασμοί της Mayo ζήτησε ο Κ. Λαλιώτης αναφερόμενος στη δήλωση του Κων. Μητσοτάκη

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, διέψευσε χθες το δημοσίευμα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ ο Κ. Λαλιώτης επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας να ανοιχθούν οι λογαριασμοί της Mayo «για να πάψουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους».

Στο σχετικό δημοσίευμα της Αριστέας Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» αναφέρεται ότι «λογαριασμός της Mayo διαβιβάστηκε στο Μόναχο από τη θυγατρική της Αθήνας για να εκπληρωθούν "ωφέλιμες πληρωμές" προς τη Νέα Δημοκρατία ή προς (τότε) κυβερνητικά στελέχη της, που "μεριμνούσαν" για την προώθηση συμβάσεων στον ΟΤΕ και αλλού».

Σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη

Γίνεται δε λόγος για έξι εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων μάρκων (10 εκατομμύρια ευρώ) από τη Siemens που διοχετεύθηκαν κατόπιν συνεννοήσεων με οικονομικούς διαχειριστές του τότε κυβερνώντος κόμματος.

Τι υποστήριξε
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο και αποσκοπεί να συκοφαντήσει τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία για να σημειώσει ότι «εκείνη την περίοδο η ΝΔ δεν πήρε καμία απολύτως ενίσχυση από τη Siemens».

Σημείωσε δε ότι «οι σχέσεις μας είναι γνωστό ότι δεν υπήρξαν καλές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανετράπη διότι αρνήθηκε να εγκρίνει πρόταση του ΟΤΕ, με την οποία ζητείτο να κατακυρωθεί στην Intracom και στη Siemens εξ ημισείας, προμήθεια 1.100.000 ψηφιακών παροχών».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τέλος ότι το θέμα της Mayo ερευνήθηκε «εξαντλητικά» από τη Δικαιοσύνη, η οποία καταδίκασε τον κ. Λαλιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση και ότι θα απαντήσει σήμερα εκτενώς και επιφυλάχθηκε «για τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης, διότι οι συκοφάντες ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο».

Την ελπίδα να μην επιβεβαιωθούν οι σχετικές καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν ο Κώστας Λαλιώτης εξέφρασε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Εάν η Mayo είναι όχημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος προς τη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό για όλους μας», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ:
Οι συμπτώσεις ονομάτων, διαπλοκών και οφσόρ είναι δεδομένες

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα φαντάσματα του παρελθόντος και με τον τρόμο τους στο άκουσμα των λέξεων «διαφάνεια και ήθος στη δημόσια ζωή», δήλωσε χθες ο κ. Λαλιώτης, προσθέτοντας ότι κατανοεί τους προφανείς φόβους του κ. Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία του δημοσιεύματος.

Ο κ. Λαλιώτης αναφερόμενος στο δημοσίευμα και τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, θύμισε από τις ένορκες καταθέσεις του κ. Μητσοτάκη και στελεχών της ΝΔ τις εξής αλήθειες:

  • Την ύπαρξη της λιβεριανής offshore εταιρείας Mayo και τη διαχρονική σχέση με τη ΝΔ.
  • Τη συνεχή ροή χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo (στη Royal Bank of Scotland) στον Ειδικό Κωδικό της ΝΔ στην Εθνική Τράπεζα (αυτός ο Ειδικός Κωδικός ήταν λογαριασμός στο όνομα του κ. Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ, στο παράρτημα της Εθνικής στο Κολωνάκι).
  • Σύμφωνα με παραστατικά στοιχεία της Royal Bank of Scotland και της Εθνικής Τράπεζας, μόνο για λίγους μήνες του 1989 με εντολή της Mayo είχαν σταλεί 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν εισρεύσει στα ταμεία της ΝΔ και είχαν εγγραφεί στα οικονομικά βιβλία της.

Ο κ. Λαλιώτης τονίζει ακόμη ότι ο εισαγγελέας κ. Δ. Παπαγγελόπουλος στο πόρισμά του δικαιώνει απολύτως τις καταγγελίες του και ότι επιβάλλεται να ανοίξουν διαχρονικά οι αποδεδειγμένα υπαρκτοί λογαριασμοί της Mayo στη Royal Bank of Scotland, για να πάψουν πια ορισμένοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Τέλος, ο κ. Λαλιώτης θύμισε ότι διαχειριστής της Mayo ήταν ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης του Μιχαήλ και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου η offshore εταιρεία "Noliden" (αγόρασε από τη Μονή μέσω ΚΕΔ το ολυμπιακό ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό) ανήκε στον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη του Λεωνίδα. «Οι συμπτώσεις ονομάτων, διαπλοκών και offshore εταιρειών είναι δεδομένες και προκλητικές», είπε ο κ. Λαλιώτης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=1938783

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου