Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου....

Παπανδρέου για φορολόγηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 07:00

Για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και τη δίκαιη φορολόγηση των πολιτών, ξεκινώντας από τα μεγάλα εισοδήματα, δεσμεύτηκε -σε χθεσινή συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής»- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

«Η δίκαιη αναδιανομή είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Θα επαναφέρουμε τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχώριων εταιρειών και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται», είπε.

Εκανε λόγο για ένα νέο συμβόλαιο με το λαό, το οποίο θα εγγυάται «τη στήριξη στους χαμηλόμισθους, τις συντάξεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας», υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα θα βρεθούν από το κυνήγι της φοροδιαφυγής, της δίκαιης φορολόγησης του πλούτου, τη σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και το «πάγωμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Υποσχέθηκε, επίσης, να βάλει τέλος στον «εργασιακό μεσαίωνα», με μονιμότητα στο δημόσιο τομέα και συνεχή έλεγχο στον ιδιωτικό, ενώ, σχετικά με τα κέρδη των επιχειρήσεων, πρότεινε τη φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που επενδύονται.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/23/1644327.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου