Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τουρκία και ΔΝΤ

Τουρκία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ για χορήγηση δανείου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 07:00

Εάν η Αγκυρα καταλήξει σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το δάνειο θα είναι δεσμευτική και θα έχει χρονικό ορίζοντα από 18 μήνες έως τρία έτη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Αγκυρα διεκόπησαν τον Ιανουάριο, όμως ο Σιμσέκ ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να προσκαλέσει το διεθνή οργανισμό ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν πρώτα δεν καθοριστούν οι όροι της συμφωνίας.

Σε συνέντευξή του επίσης στο πρακτορείο Bloomberg υπογράμμισε ότι η χώρα του σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. ΔΝΤ και Τουρκία βρίσκονται εδώ και μήνες σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη για χορήγηση 10 δισ. δολαρίων η οποία εξέπνευσε πέρυσι το Μάιο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία λόγω διαφορών σε θέματα που αφορούν στα κρατικά έσοδα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες μείωση του ΦΠΑ σε κατοικίες, έπιπλα και μηχανολογικό εξοπλισμό στο 8% από το 18% για τρεις μήνες.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/26/1645515.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου