Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Σκάνδαλα ... συνέχεια

Εμπλεκόμενοι με τη Siemens επιμένουν να μην ανοίξουν λογαριασμοί τους

Στο Συμβούλιο Εφετών προσέφυγαν εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, μετά την απόφαση των μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να μη δεχτούν τις αιτήσεις τους για αποδέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.


Η αρχική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών 38 εμπλεκομένων έγινε ύστερα από σχετικό αίτημα του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, που διερευνά το μεγάλο σκάνδαλο και σε πρώτη φάση αφορούσε ξένες τράπεζες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου εμφανίζονταν να διακινούνται «ύποπτα» εμβάσματα που συνδέονταν με τα «μαύρα ταμεία». Από την άλλη πλευρά, κύκλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση του δικαστικού λειτουργού δεν είναι νομικώς ορθή, καθώς οι διώξεις που ασκήθηκαν με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας ήταν κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωποποιημένες, αλλά και ότι στη λίστα των επίμαχων λογαριασμών περιλαμβάνονται και συνταξιοδοτικοί.

Και ενώ αναμένεται η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών, ο ειδικός ανακριτής φαίνεται πως εκτός απροόπτου θα έχει ολοκληρώσει σύντομα τις μαρτυρικές καταθέσεις, αν και ενδέχεται να κληθούν για να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται στην περιβόητη σύμβαση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4Ι). Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι κλήσεις για να απολογηθούν οι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων να σταλούν μετά το Πάσχα, αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα περιμένει στοιχεία από αιτήματα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία.

Παράλληλα, ο Ν. Ζαγοριανός συνεχίζει τη συστηματική εξέταση των στοιχείων που συνέλεξε από το εμπιστευτικό αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης κατά την «επιδρομή» του στην έδρα της Siemens στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μέρος του οποίου ελέγχεται από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).


ΑΝΤ.Ξ.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=31106452

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου