Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Συνομιλία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο Κώστας Σημίτης

Βέβαια όταν δεν συμφέρει τους "προοδευτικούς", η Εκκλησία δεν πρέπει να αναμειγνύεται στην πολιτική...

Επίσκεψη στο Φανάρι πραγματοποίησε τη Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπου είχε μακρά κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Διευρύνατε τα όρια και τους ορίζοντας της Ελλάδος και την καταστήσατε πολύτιμο και υπολογίσιμον μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Την εντάξατε στην νομισματική ένωση, προσφέρατε με μία λέξη πολλά και πολύτιμα», είπε ο Πατριάρχης υποδεχόμενος τον κ.Σημίτη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

«Ο ελληνικός λαός σας ευγνωμονεί, το Πατριαρχείο μας σας τιμά και σας ευχαριστεί για ό,τι κάνατε γι αυτό, κατά την πρωθυπουργική θητεία σας. Εκτιμούμεν όλη την σεμνότητα με την οποία οικειοθελώς αποχωρήσατε από την ηγεσία του κινήματος σας, από την ενεργό πολιτική ζωή αν και είστε πάντοτε εντεταγμένος εις το κίνημα το οποίο προκρίνατε να υπηρετήσετε και είστε πάντοτε βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου» ανέφερε ακόμη κατά την προσφώνησή του ο κ.Βαρθολομαίος.

Απαντώντας στην προσφώνηση του Πατριάρχη, ο πρώην πρωθυπουργός εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη και την προσφορά του. «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου επειδή βρίσκομαι εδώ», είπε και προσέθεσε ότι «προσπάθησα όλα τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσω τις σχέσεις με την γείτονα Τουρκία και μέσα από αυτό να βελτιώσω το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε με τόση επιτυχία».

Μετά την λειτουργία για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως είχε μακρά συνομιλία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό γραφείο πριν παρακαθίσει στο εορταστικό γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης προς τιμήν του.

Ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο BILGI για να μιλήσει για την «Διαφορετικότητα και Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε στο Φανάρι συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Δάφνη Σημίτη, και τον πρέσβη της Ελλάδος στην Αγκυρα κ. Φώτη Ξυδα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=997772

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου