Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Αιχμή του δόρατος για τη Sitronics η Intracom Telecom

Αντιστοιχεί στο 40% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 07:00

Σε αιχμή του δόρατος για τις δραστηριότητες του ρωσικού κολοσσού Sitronics μετατρέπεται η Intracom [INRr.AT] Σχετικά άρθρα Telecom, καθώς σύμφωνα με τα βελτιωμένα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το οικονομικό έτος 2008, το τμήμα των τηλεπικοινωνιών αντιστοιχεί στο σχεδόν 40% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου που ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια.

Αναλυτικότερα η Sitronics μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που την οδήγησε στα τέλη του 2007 να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την αναδιάρθρωσή της με στόχο τη μείωση των ζημιών, εμφάνισε για το 2008 αυξημένα έσοδα κατά 24% στα 2,001 δισ. δολάρια.

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του τμήματος τηλεπικοινωνιακών λύσεων, με βασικότερη δραστηριότητα αυτή της Intracom Telecom της οποίας ο ρωσικός όμιλος ελέγχει το 51%, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 38% φθάνοντας τα 787,1 εκ. δολάρια, ενώ την ίδια στιγμή το τμήμα πληροφορικής του ρωσικού ομίλου εμφάνισε έσοδα αυξημένα κατά 14% στα 873,2 εκ. δολάρια.

Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς τα έσοδα του τηλεπικοινωνιακού τμήματος ήταν ενισχυμένα κατά 42% κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων του τμήματος ασυρμάτων λύσεων και συστημάτων τιμολόγησης.

Η Intracom Telecom υπέγραψε το Δεκέμβριο δυο σημαντικά συμβόλαια αξίας 45 εκ. δολαρίων για να προμηθεύσει με λύσεις και εξοπλισμό τη ρωσική MTS, που αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία αλλά και σε αρκετές γειτονικές χώρες. Tα εν λόγω έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2009. Παράλληλα η Sitronics υπέγραψε συμφωνία με την MTS για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης νέας πλατφόρμας.

Περιορισμός ζημιών

Ο όμιλος υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι δεν επέστρεψε σε κερδοφορία κυρίως όμως λόγω των συναλλαγματικών διαφορών, επιτυγχάνοντας πολύ μεγάλη μείωση των ζημιών που από 233 εκ. δολάρια το 2007 υποχώρησαν σε μόλις 53,9 εκ. δολάρια.

Το λειτουργικό κέρδος προ των υποτιμήσεων και αποσβέσεων (ΟΙΒDA) έφθασε την ίδια χρονιά τα 133,1 εκ. δολάρια μετά από ζημιά 101,1 εκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Το τμήμα τηλεπικοινωνιών, το οποίο περιλαμβάνει και την Intracom Telecom, παρουσίασε OIBDA υψηλότερα των 55 εκ. δολαρίων.

Από τις αρχές της περασμένης χρονιάς και μέχρι σήμερα ο ρωσικός όμιλος έχει υπογράψει συμβόλαια ύψους 926 εκ. δολαρίων ενώ η στρατηγική του εστιάζεται στην περαιτέρω επέκταση σε αγορές όπως η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Ασία.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε για το ρωσικό όμιλο με συνολικές παραγγελίες που ξεπερνούν τα 350 εκ. δολάρια ΗΠΑ, και σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Sergey Aslanian παρά το ότι οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας στη Ρωσία αναμένεται να εμφανίσουν μειωμένα έσοδα κατά περίπου 20% εφέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, η Sitronics θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/25/1656471.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου