Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική

Η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική

Σχετικά με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για το σοσιαλισμό στην Ελλάδα τόνισε: «Μια επανάσταση θα γίνει στην Ελλάδα και αυτή θα είναι σοσιαλιστική». Για να προσθέσει: «Το λέμε όχι γιατί έτσι θέλουμε, αλλά γιατί εξετάζουμε με βάση τη θεωρία μας και την επιστήμη πού βρίσκεται ο καπιταλισμός σήμερα στην Ελλάδα».

«Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα είναι ανεπτυγμένος σε ένα μέσο επίπεδο», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση μέσων παραγωγής σε κλάδους και στο τραπεζικό σύστημα. Η τεράστια συγκέντρωση φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη απαλλοτρίωσης αυτών των ιδιοκτητών», ενισχύονται τα ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, «η εργατική τάξη είναι η μεγαλύτερη τάξη στην Ελλάδα, η αστική τάξη είναι ένα 5% του πληθυσμού, η εργατική τάξη είναι πάνω από 60%».

Ακόμα, επισήμανε: «Παίρνουμε υπόψη μας επίσης το επίπεδο συνείδησης που έχει η εργατική τάξη και κυρίως οι σύμμαχοί της. Εμείς λέμε να συμμαχήσει η εργατική τάξη με τη φτωχή και μεσαία αγροτιά - που δεν είναι μεγάλο ποσοστό φυσικά - και με τα μεσαία στρώματα στις πόλεις. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα μεγάλο τμήμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο να δέχεται τη σοσιαλιστική επιλογή, την επιλογή δηλαδή της σοσιαλιστικής επανάστασης. Γι' αυτό διατυπώνουμε την πρόταση για τη συγκρότηση άμεσα του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου», το
οποίο θα έχει ξεκάθαρο στόχο «σε επίπεδο οικονομίας να κοινωνικοποιηθούν τα μεγάλα μέσα παραγωγής, συν η Παιδεία, η Υγεία, δηλαδή η κοινωνική πολιτική, την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ και την πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Στη λαϊκή εξουσία για εμάς θα είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης».
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4786259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου