Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Μολότοφ και μετά στο «άσυλο» της Νομικής

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008 07:00

Επίθεση με βόμβες μολότοφ, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, έγινε χθες το μεσημέρι στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στη γωνία των οδών Διδότου και Σίνα. Οι δράστες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά του φυλακίου του Ινστιτούτου και εν συνεχεία προκάλεσαν ζημιές στο ΑΤΜ τράπεζας. Μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και κατέφυγαν στο υπό κατάληψη κτήριο της Νομικής. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Συλληφθέντες: Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες σε βάρος οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, οκτώ συλληφθέντες (μεταξύ αυτών και ένας φαντάρος) αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως εκρήξεις και εμπρησμό, ενώ σε βάρος του ενός ασκήθηκε δίωξη για το πλημμέλημα της εξύβρισης και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, πέντε άτομα λειτούργησαν σε ομάδα και τρεις μεμονωμένα. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους υπάρχουν και δύο ανήλικοι (ένας από την «ομάδα» των πέντε και ένας μεμονωμένος).

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/20/1608657.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου