Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ (Συνέχεια)

Για ωμό εκβιασμό κατέθεσε ο διευθ. σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ

«Κοκκίνισα από οργή. Ηταν ένας ωμός εκβιασμός». Αυτούς τους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε χθες ο Δημ. Συμεωνίδης για τα όσα διαδραματίστηκαν στην περιβόητη συνάντηση, όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκε εκβιασμός στην «υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ».


Κατά τη χθεσινή του κατάθεση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξιστόρησε όσα συνέβησαν, υποστηρίζοντας ότι πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι Π. Αναγνωστόπουλος και Κ. Κωνσταντινίδης. «Δέχθηκα τηλεφώνημα στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Αναγνωστόπουλο, που γνώριζα ως εκτελωνιστή. Μου είπε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν ως προς το πρόστιμο, ανώδυνα. Μας ζήτησε να έρθουμε στην Αθήνα για να συναντηθούμε με ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο King George, όπου ο Π. Αναγνωστόπουλος τούς σύστησε «ως άνθρωπο που συνεργαζόταν» τον σιτέμπορο Κ. Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με τον Δημ. Συμεωνίδη, ο σιτέμπορος από το Κιλκίς τούς είπε ότι είχε σχέσεις με την Επιτροπή Ανταγωνισμού -χωρίς όμως να δώσει ονόματα- και ότι προσπάθησε να τους πείσει να αποφασίσουν εκείνη τη στιγμή ή να συνεργαστούν ή να καταβάλουν το επικείμενο πρόστιμο. Οπως φαίνεται από τη χθεσινή κατάθεση, οι άνθρωποι της ΜΕΒΓΑΛ βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς πίστευαν ότι επρόκειτο για «φιλική εξυπηρέτηση, λόγω της γνωριμίας με τον Αναγνωστόπουλο. Ομως, τελικά, θα κόστιζε το 1/10 του προστίμου, που μάθαμε ότι έφτανε τα 24 εκατ. ευρώ. Οταν το ακούσαμε, σοκαριστήκαμε. Κοκκίνισα από οργή. Ηταν ένας ωμός εκβιασμός».

Ο μάρτυρας πάντως στάθηκε στο γεγονός ότι ο Κ. Κωνσταντινίδης τού δημιούργησε την εντύπωση πως είχε «πρωτογενή ενημέρωση και επαφή με ομάδα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού», αλλά και ότι στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να «αποκαλυφθούν ο εκβιασμός και οι υπεύθυνοι».

Οσο για τον «άγνωστο» που προειδοποίησε τηλεφωνικά στις 25 Αυγούστου τον Δ. Συμεωνίδη ότι επίκειται πρόστιμο 35 εκατ. ευρώ, ζητώντας το 10% για να μεσολαβήσει, η υπεράσπιση Αδαμόπουλου παρουσίασε έγγραφο άρσης απορρήτου του τηλεφώνου του διευθύνοντος συμβούλου από τη Vodafone. Σύμφωνα με αυτό, μόνο ένας μη αναγνωρίσιμος αριθμός υπήρχε, που όμως εκείνη τη μέρα κάλεσε τον Δημ. Συμεωνίδη πέντε φορές, και όχι μία. Στο συμπέρασμα αυτό αντέδρασε έντονα η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η Vodafone μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τους συνδρομητές της και τίποτα δεν αποκλείει ο «άγνωστος» να ανήκει σε άλλη τηλεφωνική εταιρεία. Η δίκη συνεχίζεται.


ΑΝΤ. Ξ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου