Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

20091112 «Τριτοκοσμική Ελλάδα»

«Τριτοκοσμική Ελλάδα»

Ο κ. Γιώργος Τρανταλίδης, δικηγόρος, από τον Πειραιά, γράφει: 

Υπήρχε μια πολύ σωστή ρύθμιση ότι κανένας μισθός δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η διάταξη αυτή έτυχε θύμα βιασμού από τους καρεκλοκένταυρους και τα τρωκτικά του Δημοσίου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ανέρχονται σε 347.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που είναι κατά πολύ υψηλότερο από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χρυσές συμβάσεις και άκρως προκλητικές υπέγραφαν, μεσούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσης, και δημοσιογράφοι με την ΕΡΤ, χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι περιπτώσεις αυτές εμπίπτουν στον Νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, αφού αυτό θα το κρίνει η Εισαγγελική Αρχή.
Εξάλλου, λιμενεργάτες με μεικτές αποδοχές έως και 140.000 ευρώ τον χρόνο, πληρώθηκαν εργοδοτικές εισφορές χωρίς να έχουν εργαστεί έστω και μία ώρα. Εδώ και χρόνια διεπράττετο
το αδίκημα της απιστίας προς την υπηρεσία, χωρίς να νοιάζονται οι αρμόδιες Αρχές για οποιονδήποτε έλεγχο. Το δίδαγμα είναι πως όταν αυτές δεν αφυπνίζονται εγκαίρως, δημιουργείται μια κωμικοτραγική εικόνα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, ειδικότερα τώρα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την κινεζική Cosco.
Αυτό το μπάχαλο και το αλαλούμ θριαμβεύει μόνο στην τριτοκοσμική Ελλάδα.
Να μη ξεχνάμε ότι οι αποδοχές των μονίμων στελεχών των ΕΔ είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο.
Ακόμη και οι Αρχηγοί Επιτελείων εξευτελίζονται, παίρνοντας αδιαμαρτύρητα Βασικούς Μισθούς Πρωτοδίκη (!!!!!!!!!!!!!!!!!), όλοι οι άλλοι κάτω από αυτούς παίρνουν πολύ λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου