Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Που είναι ο ... πάτος;


Δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή
Ανυπολόγιστες ζημιές από 40 κουκουλοφόρους
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 07:00

Οι κουκουλοφόροι έσπαγαν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους για αρκετά λεπτά της ώρας. Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσαν είναι δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες και παρμπρίζ αυτοκινήτων.
Επιδρομή πολυμελούς ομάδας κουκουλοφόρων, οπλισμένων με βαριοπούλες, λοστάρια, τσεκούρια και άλλα αντικείμενα, έγινε χτες το μεσημέρι στο Κολωνάκι.

Οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Σκουφά και μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών και θαμώνων καφετεριών, άρχισαν να κάνουν γυαλιά καρφιά σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα, βιτρίνες καταστημάτων και υποκαταστήματα τραπεζών.

Αστυνομικοί δεν υπήρχαν στην περιοχή για να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να σπάζουν ανενόχλητοι ό,τι εύρισκαν μπροστά τους για αρκετά λεπτά της ώρας, στις οδούς Σκουφά, Ηρακλείτου, Πινδάρου και Σόλωνος. Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσαν είναι δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες και παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους εισέβαλαν σε τραπεζικό κατάστημα και αφού πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ προφυλακισμένου για ληστεία τράπεζας αντιεξουσιαστή απεχώρησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν κάνουν την επιδρομή οι δράστες είχαν συγκεντρωθεί στη Δεξαμενή απ' όπου κατέβηκαν ομαδικά προς την οδό Σκουφά.

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν, οι κουκουλοφόροι - περίπου 40 - κατευθύνθηκαν προς την οδό Σόλωνος και κατέφυγαν στη Νομική σχολή. Οταν έφτασαν στην περιοχή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Έτσι δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή ή σύλληψη.

Επιθέσεις και στη Θεσσαλονίκη

Aνάστατο ήταν χθες, το πρωί, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις συντονισμένες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, που πραγματοποίησαν, ομάδες αγνώστων, σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών της περιοχής, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαρά άτομα εκτόξευσαν αντικείμενα στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Σιντριβάνι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την αιφνιδιαστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ενώ προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία του υποκαταστήματος. Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα ατόμων επιτέθηκε στα υποκαταστήματα των τραπεζών Πειραιώς και Εurobank στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας, και σ' αυτήν την περίπτωση, μόνο υλικές ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αιχμηρή ανακοίνωση ΕΣΑ για τα επεισόδια - 13/3 19:51
ΚΚΕ: Κλίμα εκφοβισμού του λαού - 13/3 16:37
Ευ. Αντώναρος: «Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει» - 13/3 14:55
ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει εξουσία στους κουκουλοφόρους - 13/3 14:21
ΠΑΣΟΚ: Βαθύ αίσθημα ανασφάλειας από την έξαρση της εγκληματικότητας - 13/3 14:16

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/14/1641036.htm

6 σχόλια:

  1. Η ασφάλεια της χώρας δοκιμάζεται

    Και στην τρομοκρατία και στο ποινικό έγκλημα

    Ελλειμμα ασφάλειας παρουσιάζει η χώρα, με τις διωκτικές αρχές να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τόσο την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας όσο και το κοινό έγκλημα. Χθες, την κοινή γνώμη συγκλόνισε η είδηση του θανάσιμου τραυματισμού 32χρονης υπαλλήλου σε κατάστημα της «Γερμανός» στον Βύρωνα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ληστών και αστυνομικού με πολιτικά. Η λεία των ληστών -ο ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε και συνελήφθη- ήταν μόλις 300 ευρώ.

    Παράλληλα, ιδιαίτερα προβληματική κρίνεται η λειτουργία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τη στιγμή που οι έρευνες για τον εντοπισμό της νέας γενιάς τρομοκρατών παραμένουν στο απόλυτο σκοτάδι, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επέλεξε να θέσει σε διαθεσιμότητα τους τέσσερις από τους συνολικά έξι τμηματάρχες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Αφορμή, η «διαρροή» του άκρως απόρρητου εγγράφου με υποτιθέμενους στόχους τρομοκρατών και η σπουδή της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να επιρρίψει ευθύνες. Μάλιστα, με δεδομένο το κλίμα που δημιουργήθηκε στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας έκαναν λόγο για «διάλυση της Αντιτρομοκρατικής και κάμψη του ηθικού των μελών της», χθες καταβλήθηκε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Αναφορικά με την απόφαση του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, διευκρινιζόταν ότι οι τέσσερις τμηματάρχες «δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά τους έχει αφαιρεθεί η διοίκηση έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα».

    Την ανησυχία του για την έξαρση της τρομοκρατίας εξέφρασε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο καλεί στην ιστοσελίδα του τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν μέρη, όπου συχνάζουν διαδηλωτές, όπως τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο.
    Από ΣΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν πάντα ανεκπαίδευτοι, αλλά γιά πολλά χρόνια τα κατάφερναν γιά δυό λόγους:
    1. Διότι δεν υπήρχε μεγάλη εγκληματικότητα, και
    2. Οι αστυνομικοί είχαν μεγάλη υπερηφάνεια και εγωϊσμό γιά τη δουλειά τους, με τα οποία κάλυπταν το έλλειμα εκπαίδευσεης και μέσων.

    Τώρα, που το επάγγελμα έχει απαξιωθεί και η εγκληματικότητα έχει ανέβει στα ύψη, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί σε κορυφαίο πρόβλημα που φωνάζει γιά αντιμετώπιση. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας περί άλλων τυρβάζουν.............

    Ιωάννης Μπουγάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού δείτε το ακόλουθο video http://shock.military.com/Shock/videos.do?displayContent=185279#&ESRC=retirees.nl
    σκεφτείτε τα συμβαίνοντα τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας και επιπλέον πόσοι από τους "λαθρομετανάστες" μας έχουν περάσει αυτή την εκπαίδευση.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα απίθανα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας χθες καθώς και στα Πετράλωνα, Παλαιό Φάληρο, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, όπου μερικές κουκουλωτές κότες που τους έχουν δώσει πολύ αέρα οι άχρηστοι που μας κυβερνούν, έριξαν το σύμπαν κάτω για μία ακόμα φορά, ανεμπόδιστα και εντελώς ελεύθερα με την ανοχή της άχρηστης αστυνομίας και της γελοίας κυβέρνησης, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΤΣΗ, ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    Ως γνωστόν το άπλυτο αρχιτσογλάνι του κερατά, ο ληστής Γιώργος Βούτσης, είναι ο υιός και το καμάρι του ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβρη του 2007 λήστεψε μαζί με συνεργό του, την Εθνική τράπεζα στο Γκίζη. Πάνω του μάλιστα εκτός από τα χρήματα της ληστείας, είχαν βρεθεί δύο πιστόλια και μία χειροβομβίδα ανατολικού τύπου σαν αυτές που χρησιμοποιεί η Σέχτα Επαναστατών και αυτή που έριξαν στο Στέκι των Μεταναστών.... Ρε μήπως ο γιός του Βούτση είναι ακροδεξιός προβοκάτορας? χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΤΣΗ, ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά γράφτηκαν στο TVXS : www.tvxs.gr/v7345

    ΑπάντησηΔιαγραφή