Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πλανώνται όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον πλανήτη μας


Δυναμική δράση της Greenpeace στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Συμμετέχει και έλληνας ακτιβιστής. Βρυξέλλες / Αθήνα, 10 Μαρτίου 2009


Ακτιβιστές της Greenpeace από όλη την Ευρώπη σε μία συμβολική πράξη διαμαρτυρίας «έκλεισαν τις εξόδους» του κτιρίου όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες έως ότου να αποφασίσουν να χρηματοδοτήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές.


Στην δράση συμμετέχει και ο ακτιβιστής του Ελληνικού γραφείου της Greenpeace Κώστας Καρδαμήλας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κώστας φέρεται να έχει συλληφθεί μαζί με το μεγαλύτερο μέρος των ακτιβιστών ύστερα από μαζική επιχείρηση των βελγικών αστυνομικών αρχών.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με νεότερα από την δράση αλλά και από το Συμβούλιο Υπουργών που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η Greenpeace απαιτεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της Ευρώπης, και κατ’ επέκταση των βιομηχανικών χωρών, στην δημιουργία του ‘φαινομένου του θερμοκηπίου’ και να δεσμευτούν άμεσα ότι θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις προς τις αναπτυσσόμενες χώρες στην επερχόμενη – πολύ κρίσιμη για το μέλλον του πλανήτη – σύνοδο της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο. Το ποσό που απαιτείται από την ΕΕ για αυτό το σκοπό μέχρι το 2020 είναι μόνο το 1/6 του ποσού που έδωσε ήδη για να βοηθήσει τις τράπεζες!

Αναλυτικά οι θέσεις της Greenpeace για την χρηματοδότηση της ΕΕ, και κατ’ επέκταση των βιομηχανικών χωρών, προς τις αναπτυσσόμενες χώρες:
http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/eu-financing

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τάκης Γρηγορίου, 2103806374-5, 6984617027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου