Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Βρετανία: Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την οικονομία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 07:00

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη βρετανική οικονομία. Το διάστημα Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1,8% όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε στον Ιανουάριο στα 7,745 δισ. στερλίνες από 7,237 δισ. στερλίνες ένα μήνα νωρίτερα - κάτι που οφείλεται στη μεγάλη πτώση των εξαγωγών προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να τονώσει την οικονομία η Τράπεζα της Αγγλίας εκδίδει νέο χρήμα για την αγορά ομολόγων. Χθες ανακοινώθηκε η πρώτη προσφορά της για εξαγορά κρατικών ομολόγων ύψους 2 δισ. στερλινών από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες. Η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να διοχετεύσει 75 δισ. στερλίνες στην οικονομία τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε μία θετική εξέλιξη για το Λονδίνο εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στο βρετανικό πακέτο στήριξης ύψους 2,3 δισ. στερλινών για το δοκιμαζόμενο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου