Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Το ψάχνει ο ανακριτής για ευθύνη υπουργού

Το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του συνεκτιμά αυτές τις ημέρες ο ανακριτής της «υπόθεσης εκβιασμού» σε βάρος του εφοπλιστή Μανούση, προκειμένου να καταλήξει εάν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβάλλουν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή προς διερεύνηση της καταγγελλόμενης εμπλοκής στο σκάνδαλο του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστ. Παυλίδη.

Ο 20ός τακτικός ανακριτής Αθήνας, Απ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος εξέτασε ενδελεχώς όλες τις πτυχές της υπόθεσης, έχει στην κατοχή του τη μαρτυρία κάθε εμπλεκόμενου, καθώς και τα όποια στοιχεία προσκόμισαν όλες οι πλευρές προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους. Απομένει να ακούσει και τον εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης και μοναδικό κατηγορούμενο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, Παν. Ζαχαρίου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Οπως βέβαια τόνιζαν έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, εάν ο ανακριτής κρίνει ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, το πιθανότερο είναι να μη λάβει απολογία κατηγορουμένου σε αυτό το στάδιο.
Αρ. Παυλίδης

Τα παραστατικά Παυλίδη

Σε ό,τι αφορά τώρα τις ανακριτικές πράξεις που διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ζαβιτσάνος, σημαντικές είναι οι καταθέσεις που έλαβε από δύο υπαλλήλους της εταιρείας του καταγγέλλοντος Μανούση.

Και οι δύο επιβεβαίωσαν τον πολιτικώς ενάγοντα, καταθέτοντας ο μεν ένας ότι ύστερα από παραγγελία του εφοπλιστή «σήκωσε» από τράπεζα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που στη συνέχεια δόθηκε στον Παν. Ζαχαρίου στο πλαίσιο του «εκβιασμού» για να μπουν τα πλοία Μανούση στην άγονη γραμμή, η δε δεύτερη ότι γνώριζε για τις πέντε επιταγές (των 100.000 εκάστη) που φέρεται να είχε «κόψει» ο εφοπλιστής για τον ίδιο σκοπό.

Από πλευράς Μανούση προσκομίστηκαν στον κ. Ζαβιτσάνο και «βίντεο» από τον χώρο του γραφείου του, στα οποία, όπως υποστηρίζει, έχει καταγραφεί η επίσκεψη Ζαχαρίου αλλά και η στιγμή που παίρνει στα χέρια του σε μετρητά 100.000 ευρώ.

Τέλος, ο πρώην υπουργός φέρεται επίσης να προσκόμισε στον ανακριτή στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η αγορά του σπιτιού της κόρης του δεν έχει σχέση, όπως έχει καταγγελθεί, με τα χρήματα που κατηγορείται ότι είχε εισπράξει ο Παν. Ζαχαρίου από τον Φ. Μανούση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέφερε στην ανάκριση έγγραφο, που καταδεικνύει ότι είχε λάβει από τον αδερφό του, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό ποσό 100.000 ευρώ ως δάνειο το οποίο χρησιμοποίησε για την αγορά.

Εκείνο βέβαια που προβλημάτιζε ήταν ότι, παρότι αργότερα ελήφθη ισόποσο στεγαστικό δάνειο προκειμένου να επιστραφούν στον συγγενή τα χρήματα, αυτό φέρεται να αποπληρώθηκε πάραυτα μετά την εκταμίευσή του. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι τελικά δεν χρειάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Κ.ΚΑΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=86861796


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου