Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Αλλος για το Πολεμικό Ναυτικό


Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Στο στρατό ψάχνουν... με το ντουφέκι τους φαντάρους και στο ναυτικό δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Την ίδια ώρα που πολλές μονάδες εμφανίζουν μειωμένη επάνδρωση, στο Π.Ν. έχουν και πλεόνασμα σε κληρωτούς.

Τι κι αν ο Β. Μεϊμαράκης προανήγγειλε, στις αρχές του χρόνου, την αναστολή όλων των μετατάξεων. Ο ίδιος το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά αυτό επ' ουδενί δεν σημαίνει ότι έβαλε λουκέτο η βαριά βιομηχανία της ρουσφετολογικής μεταφοράς στρατευμένων από έναν κλάδο στον άλλον. Ο απολογισμός του 2008 για τις μετατάξεις προς το ναυτικό δείχνει ότι ο υπουργός ικανοποίησε και με το παραπάνω πληθώρα «κοινωνικών αιτημάτων». Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων»: 

* Στην ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου από τους 870 ναύτες οι 350 μετακινήθηκαν από το στρατό με υπογραφή υπουργού. Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου της σειράς.

* Στη σειρά του Μαΐου έβαλαν τη στολή του ναύτη 1.400, εκ των οποίων οι 750 (ποσοστό 53%) ήταν για το στρατό.

* Το ποσοστό των μετατάξεων προς το ναυτικό εκτοξεύτηκε στο 63% στη σειρά του Σεπτεμβρίου. Οι 950 από τους 1.500!

* Στη σειρά του Νοεμβρίου κατατάχθηκαν 2.120, εκ των οποίων οι 1.250 (59%) πήραν το δρόμο για το στρατό.

* Συνολικά πέρυσι, ο στρατός στερήθηκε 3.300 φαντάρους, όταν οι σειρούλες στις μονάδες του αναγκάζονται να μένουν μέσα ακόμη και 20 ημέρες το μήνα. Κι επειδή δεν βλέπουν κανονική έξοδο περιορίζονται σε 4ωρες με υπηρεσιακά σημειώματα. Οταν ζητούν άδεια τούς την κόβουν γιατί υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν κόσμο». 

Γιατί χρειάζονται οι μετατάξεις; Επισήμως για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες των κλάδων, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τις πελατειακές σχέσεις του υπουργού και των βουλευτών. 

Και έτσι το Π.Ν. φτάνει να έχει επάνδρωση στο 159% σε ναύτες! Δεν φαίνεται, λοιπόν, καθόλου περίεργο που σε αρκετές υπηρεσίες του οι ναύτες φτάνουν να «παίζουν» μία υπηρεσία μέσα, πέντε έξω.

Η επάνδρωση στη «Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος» στο Σκαραμαγκά (η οποία από πέρυσι με απόφαση Μεϊμαράκη θεωρείται παραμεθόριος) έφτασε στο εξωπραγματικό 1.000%(!). Ακολούθως, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο 150% και στο ΓΕΝ στο 115%. Στο Πεντάγωνο οι ναύτες κόβουν βόλτες έξω από τους διαδρόμους της «γαλέρας» του υπουργικού γραφείου. Αγνωστο είναι πόσοι, τελικά, υπηρετούν στο λεγόμενο «οίκημα του αρχηγού ΓΕΝ» στην περιοχή της Αμφιάλης. Πηγές στο ναυτικό λένε ότι στα χαρτιά εμφανίζεται ένας μικρός αριθμός, ενώ στην πραγματικότητα οι «ναύτες VIP», με προφορικές εντολές, είναι πολύ περισσότεροι.

- Η «Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων» καταγγέλλει ότι μεταξύ όσων πήραν μετάταξη για το ναυτικό είναι και ο γιος του Ευ. Αντώναρου, του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως και του Σ. Τσιτουρίδη. Από το ΓΕΝ απαντούν ότι ο υιός Αντώναρου υπηρετεί κανονικά, ενώ ο υιός Τσιτουρίδης, δεν έχει καταταγεί ακόμη.

Ακόμη υπάρχουν αναφορές για το παιδί επιχειρηματία, όπως και για τον γνωστό τραγουδιστή Μαρτάκη. Καταγγέλλεται, τέλος, ο υπουργός γιατί έκανε και το χατίρι να μετατάξει περί τους 30 ΟΝΝΕΔίτες. Πού; Μα, στο ναυτικό!

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C5%D3%D3%CF&a=&id=53648212
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/03/2009
Για περισσότερα επί των ΕΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου