Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

«Καθαρό μήνυμα» προς τα Σκόπια

Ντόρα Μπακογιάννη: «Καθαρό μήνυμα» προς τα Σκόπια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 07:00
Θεσσαλονίκη,






«Καθαρές κουβέντες, καθαρό μήνυμα» απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τόσο προς την ΠΓΔΜ, όσο και εντός συνόρων προς το ΠΑΣΟΚ και -εμμέσως πλην σαφώς- και προς το ΛΑΟΣ, από το βήμα της χθεσινής εκδήλωσης της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μηνύματα και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το μήνυμα στους γείτονές μας ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία, και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Αυτό επιδιώκει και η Ελλάδα.

Λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων. Καθαρό μήνυμα. Καθαρές κουβέντες» τόνισε η κα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της αναφοράς της στο χειρισμό του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την υιοθέτηση του βέτο της Ελλάδας στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ από τη σύνοδο του Συμφώνου στο Βουκουρέστι.

Σαφέστατη ήταν εξάλλου η «μπηχτή» της υπουργού Εξωτερικών προς το κόμμα του ΛΑΟΣ -ο πρόεδρος του οποίου κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε ως γνωστόν το βράδυ της Πέμπτης δριμεία επίθεση εναντίον της για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική- με την αναφορά της ότι «πετυχαίνουμε μεγάλους εθνικούς στόχους, γιατί και στην εξωτερική μας πολιτική επιλέγουμε τη δράση και όχι την ακινησία, την εξωστρέφεια και όχι την ομφαλοσκόπηση, τα πειστικά, σύγχρονα επιχειρήματα και όχι τις λαϊκίστικες κορόνες».

Το, δε, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε κατ' επανάληψη τα «πυρά» της κας Μπακογιάννη για λαϊκισμό, κομματισμό, καλλιέργεια μιζέριας, έντασης και διχασμού και για «γνωστή ανευθυνότητα, γνωστές μικροκομματικές σκοπιμότητες», όσον αφορά το θέμα της συναίνεσης για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και για το αίτημά του για εκλογές, για το οποίο έσπευσε από την πλευρά της να ξεκαθαρίσει ότι «Μιλάμε καθαρά, αγαπητοί φίλοι. Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις εκλογές. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουν ανάγκη από υπεύθυνη και σταθερή πολιτική, που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την κρίση».

Β.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου