Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

20091205 Παπαθεμελής: Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται

 ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ  ΤΙΣ  ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ   ΚΑΙ ΕΟΡΤΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ  ΝΕΕΣ, ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΑΣ . ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ  ΤΟ ΣΤΥΓΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 
ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ  ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ  ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ. ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΙ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ κ.α) ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ  ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. 
ΓΙΑΤΙ  λ. χ ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Π.Ν ΠΟΥ ΕΦΟΝΕΥΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΣΜΗΝΑΓΟ ΗΛΙΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥ  ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;  Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΟΝΕΥΣΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ; Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974; Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΑ ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;   Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΗΣ; ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ  ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΣΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΣ  ΠΡΟΓΟΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΒΛΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΟΙΟΥΤΩΝ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΤΟΥΣ.
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο:
http://amphiktyon.blogspot.com/
----- Original Message -----
Sent: Saturday, December 05, 2009 5:49 PM
Subject: Παπαθεμελής: Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Blog: www.danagennisi.eu

Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr

Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

Τηλ.: 6979112273

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/12/09

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των νεολαίων μας, τόνισε:

«Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται, ενάντια σε ό, τι κακό συμβαίνει γύρω τους.

Δικαιούνται να εξαγριώνονται με την υποκρισία και την αδυναμία μας να τους παραδώσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Με το θράσος μας να δανειζόμαστε από αυτά, από το μέλλον τους, για να βολευόμαστε εμείς.

Τα παιδιά μας έχουν χρέος να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συμμαθητή τους. Πρέπει ωστόσο να προσέξουν, ο δικαιολογημένος ζήλος τους, να είναι «κατ? επίγνωση» . Να διαδηλώσουν χωρίς να καταστρέψουν, πολύ περισσότερο να προκαλέσουν νέο θρήνο.

Τα εμπιστευόμαστε.

Και εμείς, εμείς οι μεγαλύτεροι που ορίζουμε με τις επιλογές και τις ενέργειές μας κατά κάποιο τρόπο τη μοίρα αυτού του τόπου, να την κατευθύνουμε σε δρόμους ισχύος, προόδου, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου