Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

20091211 Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με μοναδικό θέμα τη διαφθορά

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με μοναδικό θέμα τη διαφθορά

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 07:00
396 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1753833


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανταποκρινόμενος σε αίτημα που του υπέβαλε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, με μοναδικό αντικείμενο «Διαφάνεια και καταπολέμηση της Διαφθοράς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα σύγκλησης της σύσκεψης.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, στο Προεδρικό Μέγαρο και, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έχουν κληθεί να μετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Εως χθες το βράδυ είχαν ανταποκριθεί θετικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, πριν καν διατυπωθεί διά της επισήμου οδού.

Επίσης ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥΝ, ο πρόεδρος του οποίου πάντως, Αλέξης Τσίπρας, είχε χαρακτηρίσει χθες το μεσημέρι, ως «τερτίπι του κ. Παπανδρέου» το διάλογο για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι «ο διάλογος δεν είναι φάρμακο για κάθε νόσο, ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένο ότι η πολιτική έχει προαποφασιστεί».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την εντύπωση ότι ο ΣΥΝ αρνείται να παραστεί στην υπό τον κ. Παπούλια σύσκεψη των αρχηγών και απαιτήθηκε αργά το απόγευμα να γίνει δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποίαν εγνωστοποιείτο ότι ο κ. Τσίπρας θα παραστεί και θα καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, «στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού από τον πόλεμο που κάνει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά και στα άλλα δικαιώματά του και σκόπιμα επιλέγει η κυβέρνηση ένα θέμα, όπως τη διαφθορά που είναι υπαρκτή, για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους». Κατά το ΚΚΕ, «τίποτα δεν πρόκειται να προκύψει από τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων».

Διάλογος Κ. Παπούλια - Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός, όπως εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες στη συνάντηση τους, πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται από χρονίζοντα προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «χρειάζεται εθνική συστράτευση για να λυθούν αυτά τα προβλήματα» και τόνισε την καθοριστική συμβολή που μπορεί να έχει σε αυτόν τον τομέα ο κ. Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικοί αρχηγοί, «όχι μόνον να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Γ.Παπανδρέου: Συστράτευση ενάντια στη διαφθορά.
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία «έχει ιδιαιτερότητες και βασικό της πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η εκτεταμένη διαφθορά και η πελατειακή πρακτική και αντίληψη, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τη σπατάλη σημαντικών πόρων του ελληνικού λαού, την ανομία, η οποία με τη σειρά της είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου