Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

20091208 ΟΜΠΑΜΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στη φωτογραφια που συνοδευει το
επισυναπτόμενο κειμενο [δεν υπαρχει στο συνημμενο αλλα αναζητειστε το στην
"εντυπη έκδοση"] ο Ερτογαν καμαρωνει σαν "γυφτικο σκεπαρνι"...


Κυριε Πρωθυπουργε της Ελλάδας, 

Στον δρομο για τον ενδοτισμο σας εχει
-συγουρα -ξεπεράσει ο Ερτογαν..


Αλλαξτε λοιπον πορεία,

Δεν εχουμε τιποτα με τον τουρκικο λάο
αλλά με τετοιο υποτελες γυφτικο σκεπαρνι , μονον για το καλο του τουρκικου λαου
δεν εργαζεται ο Ερτογαν [και θέλει και νεοοθωμανισμο τρομαρα του..]


Ο Ελληνικος Λαός [του Κυπριακου
συμπεριλαμβανομενου] απαιτει οι δικοι του πολιτικοι ηγετες να ειναι Ελευθεροι
και να μην ζηλευουν το 'γυφτικο σκεπαρνι' Ερτνογαν,


Δ.Αλευρομάγειρος




Ομπάμα: «Φίλη χώρα» η Τουρκία
 Στρατηγικά και οικονομικά θέματα συζήτησαν Ομπάμα- Ερντογάν.

Τη στρατηγική αμυντική σχέση αλλά και τους αυξανόμενους οικονομικούς δεσμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία υπογράμμισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Τουρκία φίλη χώρα και δήλωσε υπερήφανος που προσωπικά ο ίδιος μπορεί να αποκαλεί τον κ. Ερντογάν φίλο. «Είχα την τιμή να προσφωνήσω την Τουρκική Εθνοσυνέλευση και είμαι σθεναρά αφοσιωμένος στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ» τόνισε ο κ. Ομπάμα προσθέτοντας ότι «η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ κάτι που σημαίνει ότι είμαστε δεσμευμένοι να υπεραμυνθούμε ο ένας του άλλου».
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Ερντογάν για μερικά «δύσκολα βήματα» σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων και, όπως είπε, «του εξήγησα ότι θέλουμε να είμαστε όσο πιο υποστηρικτικοί γίνεται σε περαιτέρω βήματα που μπορεί να κάνει σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών για τη συνέχιση της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου εντός της Τουρκίας».
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τη συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο του G-20, ενώ τόνισε ότι ως δημοκρατικό, κοσμικό κράτος οι πολίτες του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, η Τουρκία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικοδόμηση της κατανόησης και την εμπέδωση της σταθερότητας, όχι μόνο στην περιοχή της, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Δήλωσε πως ευχαρίστησε τον Τούρκο πρωθυπουργό για τη σημαντική συμβολή της χώρας του στην προσπάθεια σταθεροποίησης του Αφγανιστάν, ενώ επισήμανε ότι του τόνισε τη σημασία της επίλυσης του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Τουρκία μπορεί να αποδειχθεί ένας σημαντικός παράγων στην προσπάθεια μετακίνησης του Ιράν προς την ειρηνική εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας.
Ο κ. Ομπάμα συνεχάρη επίσης τον κ. Ερντογάν για «μερικά γενναία βήματα που έκανε σε ό,τι αφορά την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Αρμενία» και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, ενώ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη και πρόθεση συνεργασίας της Ουάσιγκτον στη μάχη κατά του ΡΚΚ το οποίο χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί όχι μόνο την Τουρκία αλλά και το Ιράκ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/12/2009_312076





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου