Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου


Αγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας άνοιξαν τον τάφο του αείμνηστου τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτέρας,αφαίρεσαν από το φέρετρο τη σορό του και την εξαφάνισαν.

http://www.sigmalive.com/news/local/219982

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο.
Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.
«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.
Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σορό αφήνοντας άδειο το φέρετρο και οι Αστυνομία διεξάγει έρευνες.
Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς

Στο Κοιμητήριο έφθασαν γύρω στις 09:30 τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Τις έρευνες διεξάγει η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και στο χώρο βρίσκονται, επίσης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.
Πριν από λίγο έφθασε στο χώρο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο στο οποίο είχε ταφεί.
Ο χώρος έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος στο Κοιμητήριο. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.
Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 0900 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά.
Μητροπολίτης Ταμασσού
Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας χαρακτήρισε γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από τον κόσμο.
Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου εκεί αύριο.
Αντρος Κυπριανού
Μακάβρια και καταδικαστέα πράξη διεστραμμένων μυαλών χαρακτήρισε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας καταδίκασε και ο Πρόεδρος της Επαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου Κύπρος Χρυσοστομιδης ο οποίο ζήτησε όπως η κοινωνία και η Αστυνομία κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ξεκαθαρίσει η ''βάρβαρη πράξη που ζημιώνει την Κύπρο.
Πρόκειται για ''ένα γεγονός μακάβριο, κατακριτέο και καταδικαστέο'', ανέφερε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνάντησης με τον κ. Χρυσοστομίδη και πρόσθεσε: ''Ειλικρινά διερωτώμαι ποια διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν σκεφθούν κάτι τέτοιο και να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία μόνο ανωμαλία θα προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία''.
Ευχήθηκε όπως ''βρεθούν αυτοί που έχουν προβεί σε αυτήν την πράξη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και την ίδια στιγμή η ευχή μου είναι ως κοινωνία να την αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία''.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοστομίδης καταδίκασε ''με όλη τη δύναμη της ψυχής μου αυτή τη βάρβαρη ιεροσυλία'', προσθέτοντας ότι η πράξη αυτή ''είναι ανεξήγητη και εκθέτει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία''.
''Δεν μπορώ να διανοηθώ ποιοι είναι οι σκοποί μιας τέτοιας βάρβαρης πράξης. Αρα η εισήγηση είναι άμεσα να ενεργοποιηθεί όλη η κοινωνία, η Αστυνομία να βρεθούν οι ένοχοι, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει η όλη ιστορία'', είπε ο κ. Χρυσοστομίδης και κατέληξε: ''Νομίζω ότι ζημιώνει την Κύπρο γενικά αυτού του είδους η βάρβαρη πράξη''.
Αβέρωφ Νεοφύτου
 Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε βαθύ συγκλονισμό για την αποτρόπαια πράξη εγκληματικών στοιχείων να συλήσουν τον τάφο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ο κ. Νεοφύτου διαβίβασε τη θλίψη και τη συμπαράσταση του ΔΗΣΥ στην οικογένεια Παπαδόπουλου και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης.
Γιαννάκης Ομήρου
Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου με γραπτή του δήλωση καταγγέλλει ως πράξη ιερόσυλων, βέβηλων, τυμβωρύχων και άθλιων υπανθρώπων τη σύληση του τάφου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Η κακουργηματική αυτή πράξη προκαλεί αποτροπιασμό και απέχθεια και προσβάλλει τον πολιτισμό του λαού μας. Καταγγέλλουμε και στηλιτεύουμε και καλούμε τις Αστυνομικές Αρχές να ενεργήσουν για την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, επισημαίνει ο κ. Ομήρου.
ΕΥΡΩΚΟ
Τον αποτροπιασμό του για τη βεβήλωση του τάφου και της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, εξέφρασε σήμερα με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης.
«Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για αυτήν την μακάβρια πράξη, να εκφράσω την συμπάθεια μου προς την οικογένεια του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου» πρόσθεσε ο κ. Συλλούρης.
Η ύποπτη, είπε συνεχίζοντας «αυτή ενέργεια θα πρέπει να μελετηθεί».
Καταλήγοντας απεύθυνε έκκληση προς το λαό «να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε εκδηλώσεις που να πλήττουν την ενότητα».
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για όλες τις ενέργειες και για όλες τις αντιδράσεις μας» είπε τέλος στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου