Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

20091212 Κάποιοι πιστεύουν στην Ελλάδα

Κάποιοι πιστεύουν στην Ελλάδα 


"Η Ελλάδα είναι θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού. Ο Αριστοτέλης είναι πατέρας και πρόδρομος της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και επιστήμης, αλλά και παιδαγωγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου".
Μάλιστα ! Αυτά είπε, προφανώς και άλλα πολλά που ακόμα δεν τα έχουμε πληροφορηθεί, η Υφυπουργός Αμυνας της Ουγγαρίας κα. Αγκνες Βαντάϊ, στα εγκαίνια της Σχολής Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, του Πανεπιστημίου Εθνικής Αμυνας στη Βουδαπέστη.
Στις αίθουσες της σχολής που φέρουν το όνομα "Αριστοτέλης" θα φοιτήσουν, για δύο χρόνια, Ούγγροι αξιωματικοί, ώστε κατόπιν να έρθουν για μετεκπαίδευση στις αντίστοιχες ελληνικές στρατιωτικές σχολές, στα πλαίσια ελληνο-ουγγρικής συνεργασίας.
Η υφυπουργός Αμυνας της Ουγγαρίας εξέφρασε την ελπίδα η ελληνοουγγρική συνεργασία να συνεχιστεί μακροπρόθεσμα, ώστε οι Ούγγροι φοιτητές πέρα από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων.
Οταν στην Ελλάδα δίνουμε "μάχες" για την κατάργηση της βάσης του "10" και "πυρπολούμε" πανεπιστημιακά ιδρύματα, για να πάμε "ενάντια στο κατεστημένο", άλλοι φτιάχνουν Ιδρύματα για να σπουδάσουν την Ελληνική γλώσσα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου