Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

20091212 Τραγωδία που ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας

Τραγωδία που ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009 07:00
239 λέξεις, ΚΟΙΝΩΝΙΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1754298

Τη ζωή τους έχασαν δύο νέοι άνθρωποι, παράνομοι μετανάστες, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν μαζί με 25 ακόμα ανθρώπους, το οποίο είχε ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας, καταστράφηκε ενώ ταξίδευε προς τη Λέρο.

Ειδικότερα όπως ενημερώθηκε, χθες το πρωί, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον κυβερνήτη του αλιευτικού «Αγ. Ανδρέας», πάνω στη βραχονησίδα Στρογγυλή βορειοανατολικά της Λέρου, είχε εντοπίσει αριθμό ανθρώπων.

?μεσα στο σημείο έσπευσαν το αλιευτικό «Αγ. Νικόλαος» με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμεναρχείου Λέρου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma, εντοπίζοντας συνολικά 25 αλλοδαπούς (21 άντρες και 04 γυναίκες), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.

Επίσης κατά τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής, το «Αγ. Νικόλαος», εντόπισε και ανέσυρε τη σορό ανδρός νεαρής ηλικίας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με το «Αγ. Ανδρέας» στο Παρθένι Λέρου και ακολούθως στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, παραδόθηκαν στην οικεία Αστυνομική Αρχή, που ανέλαβε την προανάκριση.

Σύμφωνα με δήλωσή τους, οι συλληφθέντες είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με φουσκωτό, που καταστράφηκε, στο οποίο επέβαινε και μία ακόμη αλλοδαπή, νεαρής ηλικίας, η οποία αγνοείται.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο των πραγματοποιούμενων ερευνών, το ελικόπτερο Super Puma, εντόπισε τη σορό της προαναφερθείσας αλλοδαπής, η οποία ανεσύρθη με τη συνδρομή του «Αγ. Νικόλαος» και μεταφέρθηκε στη Λέρο.

Οι δύο σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Λέρου, η οποία διενεργεί την προανάκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου