Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΟΠΕΚ του φυσικού αερίου

Μόσχα: Ιδρυση οργανισμού από τους εξαγωγείς φυσικού αερίου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 07:00

Οι μεγαλύτερες εξαγωγοί χώρες φυσικού αερίου παγκοσμίως θα ιδρύσουν επίσημο οργανισμό, κατά τη συνάντηση στις 23 Δεκεμβρίου, στη Μόσχα, αλλά ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας αρνήθηκε ότι ο νέος οργανισμός θα επιδιώξει να αντιγράψει τις ποσοστώσεις που καθορίζουν τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ

«Κανείς δεν σχεδιάζει να ρυθμίσει τον όγκο παραγωγής φυσικού αερίου. Πρόκειται για τρελή ιδέα», δήλωσε ο Ανατόλι Γανόφσκι, προσθέτοντας ότι υπουργοί Ενέργειας από 16 χώρες εξαγωγούς φυσικού αερίου θα συναντηθούν στη Μόσχα, για να υπογράψουν τη χάρτα του νέου οργανισμού.

Τα σχόλια του Γιανόφσκι ήλθαν μετά τη συνάντηση, στη Μόσχα, εμπειρογνωμόνων από τις χώρες που συμμετέχουν στο ανεπίσημο Φόρουμ των Εξαγωγών Χωρών Φυσικού Αερίου για να συζητήσουν το προσχέδιο της χάρτας.

Οι μεγαλύτεροι εξαγωγοί φυσικού αερίου στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας- δηλώνουν ότι ο νέος οργανισμός θα συντελέσει στη βελτίωση της δόμησης των μακροπρόθεσμων αναγκών σε φυσικό αέριο και θα συντονίζει τα προγράμματα κεφαλαιουχικών δαπανών.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/28/1597939.htm 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου