Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Έχουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα ...

Καταγγελία για ανάμειξη βουλευτή

«Εχει κάποια ανάμειξη με κάποιους λιμενικούς από το κύκλωμα που πιάστηκε για διακίνηση λαθρομεταναστών. Τον καλώ να βγει και να το πει ο ίδιος», δήλωσε ο Ν. Τσούκαλης «E» 28/11

«Υπάρχει βουλευτής που έχει κάποια ανάμειξη με κάποιους λιμενικούς από το κύκλωμα που πιάστηκε από την Ασφάλεια Πατρών για διακίνηση λαθρομεταναστών. Τον καλώ να βγει και να το πει ο ίδιος», δήλωσε χθες στο «Εθνος» ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Τσούκαλης.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία για ανάμειξη βουλευτή

Από το πρωί χθες στην Πάτρα ακούγεται ευρέως ότι κάποιος βουλευτής του νομού είχε παρέμβει και σταμάτησε επικείμενες μεταθέσεις λιμενικών από αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί.

«Ολη η πόλη βοά για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε στο «Εθνος» ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης
«Ολη η πόλη βοά για το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε στο «Εθνος» ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης

Το θέμα δημοσίευσε η εφημερίδα Πατρών «Ημέρα» και, όπως μας εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όλη η πόλη βοά για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επίσημα δεν επιβεβαιώνεται η ανάμειξη βουλευτή ή πολιτευτή.

Εγκυρες πηγές, όμως, του «Εθνους» τόνιζαν πως υπάρχει βουλευτής αλλά και πολιτευτής που έχουν τηλεφωνήσει για να μη μετατεθεί κάποιος δικός του λιμενικός από την Πάτρα σε άλλο Λιμεναρχείο. Βέβαια, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επικρατούσε και χθες αναβρασμός και επειδή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι επί Νέας Δημοκρατίας συχνά βουλευτές αλλά και πολιτευτές σήκωναν το τηλέφωνο για να προστατεύσουν δικούς τους, προκειμένου να τους μεταθέσουν ή εκεί που επιθυμούσαν ή να τους ακυρώσουν τη μετάθεση, δεν περιμένει κάποιος να επιβεβαιωθεί επίσημα τυχούσα παρέμβαση δικού τους βουλευτή για τέτοιο θέμα.

Πράγματι, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, επειδή το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει με αποδείξεις κατηγορίες εις βάρος επίορκων λιμενικών στην Πάτρα, παρότι είχε φτάσει στο παρά πέντε, προσπαθούσε να σπάσει το κύκλωμα διά της μεθόδου των μεταθέσεων. Για δύο από τους λιμενικούς κατηγορούμενους για το κύκλωμα υπάρχουν αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που ακύρωναν τις μεταθέσεις τους για διάφορους κοινωνικούς λόγους.

Παραίτηση
Ενας από τους κατηγορουμένους που τελικά μετατέθηκε, δήλωσε αμέσως παραίτηση και συνέχισε, όπως λένε οι αστυνομικοί, τη δραστηριότητά του μέσα στο κύκλωμα ως απόστρατος, ενώ και κάποιοι που είχαν μετατεθεί από το Λιμεναρχείο Πατρών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων συνέχιζαν κανονικά τη δραστηριότητά τους.

Χθες έγκυρες πηγές από το υπουργείο τόνιζαν πως ο αριθμός των λιμενικών αλλά και των απόστρατων από το Λιμενικό που ενέχονται στο μεγάλο αυτό κύκλωμα υπάρχει πιθανότητα να φτάσει τους είκοσι. Και, βέβαια, είναι άξιο απορίας πώς, ενώ όλοι στο λιμάνι της Πάτρας γνώριζαν ποιοι είναι οι ύποπτοι και η ηγεσία του υπουργείου και το Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε πολύ στενά το σοβαρό αυτό ζήτημα, δεν αποκαλύφθηκε η υπόθεση από τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους κατηγορούμενους λιμενικούς είχε υποβάλει αίτηση προκειμένου να μετατεθεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πατρών, προκειμένου να επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές του, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε.

Πάντως, στο Λιμενικό τα έντιμα στελέχη τόνιζαν κατηγορηματικά χθες πως τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι αλώνιζαν και πιθανώς συνεχίζουν να αλωνίζουν κυκλώματα με επίορκους φέρουν εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί της, αλλά και η προηγούμενη ηγεσία του Λιμενικού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ένας λιμενικός και δύο ιδιοκτήτες νταλίκας, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων δύο λιμενικοί και ένας ιδιοκτήτης φορτηγού.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε πρώτα χθες ο λιμενικός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα και δεν γνώριζε τίποτα. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει, αφού υπηρετεί στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά σε υπηρεσία που δεν βρίσκεται στον χώρο του λιμένα.

Στη συνέχεια, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε η γυναίκα ενός ιδιοκτήτη φορτηγών, που και αυτή υποστήριξε ότι είναι αθώα και μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και άλλος ένας ιδιοκτήτης νταλίκας, ο οποίος είχε την ίδια τύχη με τους παραπάνω.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους ιδιοκτήτες νταλίκας, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα, ομολόγησε ότι έχει μεταφέρει λαθραία μετανάστες με πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=4750&pubid=1928763

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου