Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Τα πετρέλαια της Κύπρου να γίνουν ... τουρκικά


Να γιατί διαμαρτύρονται οι Τούρκοι, παρά το γεγονός της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Βορ। Κύπρου। Αχόρταγοι και ζηλιάρηδες.
ΣΓΣ


Μεγάλα κοιτάσματα νότια της Κύπρου
.
Η Μεσόγειος είναι πολύ προσοδοφόρα περιοχή και μετά τον Κόλπο του Μεξικού είναι μια από τις πιο δυνατές περιοχές σε υδρογονάνθρακες 12:11
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Η Μεσόγειος είναι πολύ προσοδοφόρα περιοχή και μετά τον Κόλπο του Μεξικού είναι μια από τις πιο δυνατές περιοχές σε υδρογονάνθρακες, δήλωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου Σόλων Κασσίνης.

Σε ερώτηση, αν η Κύπρος έχει υπογράψει με αμερικανική εταιρεία συμφωνία για το ''οικόπεδο 12,'' ο κύριος Κασσίνης απάντησε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται στα τελικά στάδια.

Αν οι Αμερικανοί, πρόσθεσε, εντοπίσουν υδρογονάνθρακες, μετά τις έρευνες η κυβέρνηση θα συζητήσει αναλυτικά μαζί τους τι οφείλουν να κάμουν με βάση τη συμφωνία, η οποία επίκειται να ολοκληρωθεί.

Ο Σόλων Κασίνης είπε ακόμη ότι θα δοθεί άδεια ανόρυξης για 25 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη 10 χρόνια.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δεύτερος γύρος των αδειοδοτήσεων αναμένεται να αρχίσει με βάση την έρευνα που διεξάγεται.

"Συνολικά, πρόσθεσε, θα έχουμε 13000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σεισμικά δεδομένα και 650 τετραγωνικά χιλιόμετρα τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα, θα τα αναλύσουμε και όλες αυτές οι εκθέσεις θα πωληθούν στις εταιρείες που εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον και στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες।
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8470&pubid=1960887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου