Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Όλα τους ήτανε παιδιά μου και τώρα ... χορεύουν

Το δίκτυο του Νταγούντ Ιμπραχίμ
απο τον Χάρη Μπότσαρη

Η βία που εξαπολύθηκε στις τουριστικές και στις εμπορικές περιοχές της Βομβάης ήταν έργο αντίπαλων συμμοριών από τρομοκράτες Hindu και Μουσουλμάνους κομάντος και ενώ τα περί Αλ Κάϊντα, Lashkar-e-Tayyiba και Μουτζαχεντίν είναι δημιουργήματα των ΜΜΕ, φαίνεται ότι οι επιθέσεις έγιναν από στοιχεία της CIA και των συμμοριών αυτών.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν με βόμβες που ρίχτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης από τους εθνικιστές τρομοκράτες Hindu που είναι οπαδοί του Hindu Bharatiya Janata Party (BJP), κόμμα που επιδιώκει να νικήσει το κυβερών Κόμμα του Κογκρέσσου στις επόμενες εκλογές.
Οι εθνικιστές Hindu φωνάζουν συχνά συνθήματα κατά των Μουσουλμάνων για να εξασφαλίζουν τη λαϊκή υποστήριξη.
Στο παρελθόν τους δρόμους της Βομβάης ήλεγχε ο Νταγούντ Ιμπραχίμ που υπήρξε βετεράνος μουτζαχεντίν της CIA στον πόλεμο κατά των σοβιετικών στο Αφγανιστάν και που σήμερα ζει ως φυγάς στο Πακιστάν και καταζητείται από τις αρχές της Ινδίας.
Ο Ιμπραχίμ είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στο Καράτσι, έχει οικονομικά συμφέροντα στο Ντουμπάϊ και ως άνθρωπος τηςCIA ελέγχει τα καζίνο της Κατμαντού και το εμπόριο ναρκωτικών στο Νεπάλ.
Η CIA δεν συμφωνεί σε μια ενδεχόμενη σύλληψη του Ιμπραχίμ που βγαίνει κερδισμένος από τα αιματηρά γεγονότα της Βομβάης.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Κοινοβουλίου που έγινε τον Δεκέμβριο 2001στο Δελχί, η κυβέρνηση παρέδωσε στους Αμερικανούς λίστα με 20 κορυφαίους τρομοκράτες που είχαν καταφύγει στο Πακιστάν, ανάμεσά τους ο Ιμπραχίμ και ζήτησε την έκδοσή τους, όμως το αίτημα απερρίφθη από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και την τότε σύμβουλο εθνικής ασφάλειαςΚοντολίζα Ράϊς.
Ο νυν Πρόεδρος του Πακιστάν και σύζυγος της δολοφονηθείσας Μπεναζίρ Μπούτο, Ασίφ Αλί Ζαρνταρί, είναι αντίπαλος του Ιμπραχίμ σε οικονομικά συμφέροντα και επιδιώκει την άρση της προστασίας που προσφέρουν οι Αμερικανοί στον Ινδό και την αφαίρεση των αμερικανικών και βρετανικών διαβατηρίων του.
Από τον Μάϊο οι Πακιστανοί αύξησαν την πίεση εναντίον του Ιμπραχίμ που εκτός της CIA απολαμβάνει και της προστασίας των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών (ISI) και υπήρξε προσπάθεια κρυφής συμφωνίας του πρωθυπουργού Γιουσούφ Ραζά Γκιλανί με την Ουάσινγκτον για την έκδοσή του στην Ινδία με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Η ISI προσφέρει στον Ιμπραχίμ καταφύγιο στην Κουέτα που βρίσκεται κοντά στο Βαζιρστάν και αν τα πράγματα δυσκολέψουν θα τον μεταφέρουν στο Ντουμπάϊ.
Ο Ιμπραχίμ που αισθάνθηκε την πίεση έστειλε «μήνυμα» σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο μόλις αντιλήφθηκε ότι η CIA μπορεί να τον εγκαταλείψει, ενώ παράλληλα προειδοποίησε το BJP, την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας για το τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα με επόμενες επιθέσεις που θα παραλύσουν την ήδη κλονισμένη ινδική οικονομία.
Ο Νταγούντ Ιμπραχίμ έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν τη Βομβάη με τις επιθέσεις που έγιναν στις 12 Μαρτίου 1993 εναντίον ξενοδοχείων, κινηματογράφων, εμπορικών κέντρων και του χρηματιστηρίου της Βομβάης που προκάλεσαν το θάνατο 300 ανθρώπων.
Ακολούθησαν αντίποινα από τους εθνικιστές Hindu που κατέστρεψαν το Τέμενος Μπάμπρι και στις ταραχές που προκλήθηκαν σκοτώθηκαν 2.000 Μουσουλμάνοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.
Ο Ιμπραχίμ γεννήθηκε στο Ρατναγκίρι στις 26 Δεκεμβρίου 1955, διαθέτει άπειρα ονόματα και είναι κάτοχος αμέτρητων ινδικών, πακιστανικών, αμερικανικών και βρετανικών διαβατηρίων.
Υπήρξε σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάϊντα (CIA) και η κυβέρνηση της Ινδίας έχει εκδόσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Είναι γιος πρώην αστυνομικού διευθυντή που είχε παράλληλα δράση και στο οργανωμένο έγκλημα και διαθέτει πολλούς δικούς του ανθρώπους, πληροφοριοδότες και πράκτορες στην αστυνομία της Βομβάης αλλά και στις ινδικές μυστικές υπηρεσίες (RAW).
Γνωρίζει άριστα όλους τους σχεδιασμούς της CIA για το Αφγανιστάν, το Νεπάλ, το Θιβέτ και αμέτρητο αριθμό Αμερικανών πρακτόρωνστη Ν. Ασία.
Το μήνυμα από τη σφαγή της Βομβάης είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση και ίσως πλέον είναι «βολικό» να ενοχοποιηθούν γκρουπ Ισλαμιστών, η Αλ Κάϊντα ή κάποιοι «Μουτζαχεντίν του Ντεκάν».
Οι δεσμοί του Ιμπραχίμ με το Λάνγκλεϊ πρέπει να παραμείνουν στο σκοτάδι και άρα να μην υπάρξει πίεση στην κυβέρνηση Ομπάμαπου θα υποχρεωθεί να ερευνήσει τα παιχνίδια της CIA.
Άλλωστε και στην Ινδία υπάρχουν πολλοί ισχυροί που δεν επιθυμούν την εξουδετέρωση του Ιμπραχίμ , που τροφοδοτεί δίκτυα ξεπλύματος χρημάτων, πορνείας και διανομής ναρκωτικών, ενώ ελέγχει σημαντικά και την κινηματογραφική βιομηχανία του Μπόλιγουντ.
Οι κομάντος που αιματοκύλησαν τη Βομβάη έφθασαν με φουσκωτά ταχύπλοα από το Πακιστάν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ΑΚ-47.
Εκτός από την προειδοποίηση προς Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Δελχί, ο Ιμπραχίμ έδειξε και στη συμμορία Shiv Sena των Hindu που ελέγχει σήμερα τη Βομβάη, ποιός είναι το πραγματικό αφεντικό στην περιοχή.
Ακόμη υπήρξε και μια προειδοποίηση προς το Ισραήλ με την επίθεση που έγινε στον Οίκο Χαμπάντ της Βομβάης, επειδή οι Ισραηλινοί σύμβουλοι ασφάλειας και εκπαιδευτές παραστρατιωτικών του Κασμίρ, του Θιβέτ, του Λαντάκ, του Τζαμού, του Ασάμ και του Μανιπούρ, παραβιάζουν ζώνες επιρροής των δικτύων του Ιμπραχίμ.
Τέλος, με το χτύπημα στο ξενοδοχείο Taj Mahal Palace της Βομβάης ο Ιμπραχίμ κερδίζει πόντους στο Πακιστάν, καθώς η επιχείρηση ανήκει στο Taj Group της βαθύπλουτης ινδικής οικογένειας Τάτα.
Οι Τάτα έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από την αμερικανο-ινδική πυρηνική τεχνολογία και προτίθενται να έχουν συμμετοχή και στο σχέδιο εκμοντερνισμού των ατομικών εργοστασίων, καθώς και στην εγκατάσταση νέων πυρηνικών μονάδων.
Το Πακιστάν ανησυχεί από ένα εξελιγμένο πυρηνικό πρόγραμμα της Ινδίας που θα είναι και απειλή εναντίον του λόγω των εχθρικών σχέσεων των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου