Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ο Ιωαννίδης ζητάει αποφυλάκιση

Με επιστολή του ο δικτάτορας ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην υπάρξουν εξαιρέσεις στο νέο νόμο, ώστε να βγει από τον Κορυδαλλό, 33 χρόνια μετά12:19

Οι αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές είχαν από την πρώτη στιγμή «δείξει» ότι οδηγούσαν σε αποφυλάκιση των χουντικών της επταετίας που κρατούνται ακόμη στον Κορυδαλλό.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ιωαννίδης ζητάει αποφυλάκιση

Παρά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα εξαιρεθούν από τις ευνοϊκές διατάξεις του, την Δευτέρα ετέθη και επίσημα θέμα ισονομίας, από τον Δ.Ιωαννίδη, με επιστολή που έστειλε στον Σωτ.Χατζηγάκη μέσω του δικηγόρου του.

Σε αυτήν, ζητάει από τον υπουργό να τροποποιηθούν οι διατάξεις ώστε οι νέες ρυθμίσεις για υφ' όρων απόλυση να περιλαμβάνουν και τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Ιωαννίδης είναι σήμερα 86 ετών και παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού από το 1975, δηλαδή 33 χρόνια.

Με βάση τις ρυθμίσεις για υφ' όρων απόλυση κρατουμένων που έχουν υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας τους και πάσχουν από γεροντική άνοια θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, εάν αρθεί η εξαίρεση για τους πρωτεργάτες της χούντας της 21ης Απριλίου και όσων ακολούθησαν ως τη Μεταπολίτευση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=1938918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου